Najnovije Vesti
IVANA STRUGAREVIĆ SLIKARKA KOJOJ SE DIVE, IVANA STRUGAREVIĆ SLIKARKA KOJOJ SE DIVE, Gradski Magazin

IVANA STRUGAREVIĆ SLIKARKA KOJOJ SE DIVE

IVANA STRUGAREVIĆ SLIKARKA KOJOJ SE DIVE KAKO KRITIKA TAKO I PUBLIKA

Ivana Strugarević je diplomirala scenografiju u klasi Miljena Kreke Kljakovića, i za kratko vreme realizovala veliki broj samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Njenom radu dive se najistaktnutiji kritičari umetnosti.

Osmu samostalnu izložbu ovaj dragulj likovne i umetničke scene održao je u galeriji “Hadži” sam naziv izložbe je “Prostorni tok”. Na ovoj izložbi mogli smo da vidimo radove iz dva ciklusa, jednog pre a jednog posle, radovi koji su prošli dugačak geografski put do Srbije i Beograda.

Slike su rađene u neviđenoj tehnici ulje na platnu i lesonitu iz ciklusa Topofilija i tehnike koje Ivana sama kombinovala iz Urbane miteme.

IVANA STRUGAREVIĆ SLIKARKA KOJOJ SE DIVE, IVANA STRUGAREVIĆ SLIKARKA KOJOJ SE DIVE, Gradski Magazin IVANA STRUGAREVIĆ SLIKARKA KOJOJ SE DIVE, IVANA STRUGAREVIĆ SLIKARKA KOJOJ SE DIVE, Gradski Magazin

Kada smo umetnicu Ivanu, pitali šta je to što ju je inspirisalo za ovaj rad, ona nam je odgovorila:

” Izložba predstavlja moje traganje za različitim prostorima ali kroz utopijske prikaze sadašnjosti. U mojim radovima možete videti nadrealne predele, koji nisu u dosluhu sa realnošću kao i sarkastični prikaz svakodnevno iskorišćenih reči kao što su: brak, dilema, politika, požuda….

IVANA STRUGAREVIĆ SLIKARKA KOJOJ SE DIVE, IVANA STRUGAREVIĆ SLIKARKA KOJOJ SE DIVE, Gradski Magazin

Urbane miteme predstavljaju jedno urbano shvatanje okoline i ljudi oko mene”, dodala je umetnica.

Ona je ovom izložbom pokazala da je samosvesna i svestrana, da je u duši istraživač, da posmatra život sa jedne druge strane, da stvari sagledava iz uglova iz kojih ih je teško sagledati, a trudi se da kroz svoja dela deli iskustva i saznanja deli sa svojom publikom.

Ivana pored izložbe svojih slikanih radova, bavi se i izložbama svilenih marama, ona spaja ne spojivo…Svaka svilena marama je odraz njenog stvaralačkog momenta koji je neponovljiv. Jedan naš kolega njen rad je opisao:

“Odjeci kamenih ornamenata sa fasada srpskih manastira koji čine motive na utkanim maramama koje oslikava umetnica Ivana Strugarević”

To dovoljno govori o njenom perfektnom radu i istanlčanom ukusu, kad su u pitanju marame od svile…

Sve što Vas zanima za marame možete naći na instagram strani 

SI UNIQUE SILK • HANDMADE


Authentic hand-painted unique silk scarf & pocket square Facebook page: SI unique silk – Handmade E-mail: siuniquesilk@gmail.com www.ivanastrugarevic.com

IVANA STRUGAREVIĆ SLIKARKA KOJOJ SE DIVE, IVANA STRUGAREVIĆ SLIKARKA KOJOJ SE DIVE, Gradski Magazin

O Tamara Stević

Proveri takođe

testiranje na korona virus, Od ujutru dodatne laboratorije za testiranje na korona virus na lični zahtev, Gradski Magazin

Od ujutru dodatne laboratorije za testiranje na korona virus na lični zahtev

 S obzirom na uvećan broj zahteva za testiranje na korona virus u proteklih nekoliko dana, …

Predrag Kon, ĐACI ĆE U ŠKOLAMA MORATI DA NOSE POSEBNE VRSTE MASKI: Dr Predrag Kon izneo najnovije informacije, Gradski Magazin

ĐACI ĆE U ŠKOLAMA MORATI DA NOSE POSEBNE VRSTE MASKI: Dr Predrag Kon izneo najnovije informacije

Predrag Kon, epidemiolog i član Kriznog štaba Vlade Srbije za zaštitu od korona virusa, rekao …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.