Najnovije Vesti
Ana Subotić, Ivanjička heroina atletičarka Ana Subotić, Gradski Magazin

Ivanjička heroina atletičarka Ana Subotić

Izvor: Tanjug

Malo je gradova u Srbiji koji mogu da se pohvale da u svojoj sredini imaju sportsku zvezdu kao što se Ivanjičani diče svojom heroinom, zapamtite njeno ime Ana Subotić.

Atletičarka, koja se zlatnim slovima upisala kao prvi olimpijac iz ove sredine, proslavila je svoj grad brojnim pobedama u zemlji i inostranstvu.

Iz godine u godinu Ana Subotić postiže sve bolje rezultate, pa je i ova, na izmaku donela mnogo radosti ljubiteljima sporta u gradu na Moravici baš zahvaljujući njoj.
“Iza mene je izuzetno uspešna sezona. Pored brojnih pobeda u zemlji i inostranstvu posebno izdvajam Balkansku titulu u maratonu i ispunjenje norme za Svetsko prvenstvo koje će se naredne godine održati u Pekingu”, priča Subotićeva za Tanjug. Godinama najbolja sportistkinja Ivanjice i učesnica proteklih Igara u Londonu, dodaje da joj je svaka pobeda draga, bilo da je osvojena u više disciplina ili jednoj u kojima nastupa.
Njen trener Duško Orestijević ništa ne prepušta slučaju već je sa svojom “štićenicom” svakodnevno je dva, tri puta dnevno na stazi ili u teretani. “Sve smo podredili ispunjenju norme za Olimpijske igre u Riju 2016. U minuloj godini Ana je pokazala da ima kapacitet da se po drugi put pojavi na Olimpijadi. Jeste uspeh plasman na Svetsko prvenstvo, ali Olimpijada je naš osnovni cilj” , izjavio je trener Orestijević Tanjugu.

Posebna vrednost uspeha Ane Subotić je činjenica da ova sportska diva radi u zaista teškim uslovima i bez adekvatne finansijske pomoći nadležnih. Ivanjička “gazela” kaže da je spremna da se žrtvuje i plasmanom na Olimpijadu još jedanput proslavi svoju Ivanjicu. Subotićeva je članica Atletskog kluba “Javor” i u svojoj karijeri ostvarila 151 pobedu na raznim takmičenjima, 21 put bila je prvak države i čak 34 puta učestvovala na prestižnim međunarodnim trkama.

Dres reprezentacije Srbije nosila je 37 puta.

O Tamara Stević

Proveri takođe

L’ORÉAL IZABRAO NASLEDNIKA IZVRŠNOG DIREKTORA: IJERNONIMUS NA ČELU GRUPE OD MAJA 2021., Gradski Magazin

L’ORÉAL IZABRAO NASLEDNIKA IZVRŠNOG DIREKTORA: IJERNONIMUS NA ČELU GRUPE OD MAJA 2021.

Ljernonimus sledeće godine preuzima funkciju od dugogodišnjeg izvršnog direktora L’Oéal Grupe Žan Pol Agona Kliši, …

Situacija „svega mi je preko glave“ može iznedriti vašu najveću pobedu, Gradski Magazin

Situacija „svega mi je preko glave“ može iznedriti vašu najveću pobedu

U engleskom jeziku postoji reč, „overwhelm“ koja opisuje ono stanje kada smo preplavljeni stresom, anksioznošću, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.