, Izaberite pravu policu za svoj dom, Gradski Magazin

Izaberite pravu policu za svoj dom

, Izaberite pravu policu za svoj dom, Gradski MagazinOtvorene police svakako imaju dekorativnu ulogu, ali služe i za odlaganje raznih sitnica i na taj način štede prostor i čine ga urednijim. Iako je njihova namena široka, često ih vezujemo za adekvatno mesto za odlaganje knjiga i dekoracije.

Kada govorimo o  policama za dom, najčešći izbor su otvorene police, ali pre nego što se odlučite za stil, model i veličinu polica koje ćete odabrati za svoj enterijer, važno je da donesete odluku kako i gde želite da ih pozicionirate u prostoru. Mogu biti pored zida, u zamračenom kutku doma, pored prozora, a možete ih koristiti i kao pregradni zid u ambijentu.

Ukoliko odlučite da primarna namena vaše police bude odlaganje knjiga, idealan izbor je otvorena polica MAURO (MXXR431), koja ujedno može da posluži i za odlaganje dekorativnih sitnica ili ramova sa fotografijama. Najbolji način za ređanje knjiga, a da to i vizuelno lepo izgleda, jeste da odlaganje započnete većim knjigama, a zatim organizujte i ostale. Možete da popunite ceo red, ili postavite nekoliko knjiga u desni ili levi kraj police. Kako bi svaka polica bila uravnotežena, okrenite knjige horizontalno i vertikalno, a radi potpunijeg izgleda, knjige stavite do prednje ivice police.

Zatvoreni tip vitrina je tradicionalni način skladištenja, pa su tako vitrine sa staklenim vratima i podesivim policama takođe vrlo čest izbor. Samim tim što je zatvorena, izložene predmete dodatno štiti od prašine, što je često presudno u izborima koje pravimo pri kupovini polica. Vitrina NOTE NTEV721L je moderno i atraktivno rešenje za ovakav tip vitrina, a pritom je i veoma funkcionalna.

Kada postavljate predmete na policu, prvo postavite one najveće i koristite ih kao sidra za ostatak dekoracije. Dodatna dekoracija mogu da budu okviri za slike, ukrasne činije, dekorativne tegle i kutije, kao i razni drugi dekorativni predmeti. Kako biste stvorili još topliju atmosferu, držite se jedinstvenih paleta boja i stila, pomešajte različite teksture, dodajte cveće.

Ukoliko volite atraktivne komade nameštaja, verujemo da će vaš izbor biti otvorena polica AVANGARD, koja je pogodna za odlaganje knjiga, dekoracije ili sobnih biljaka, koje bi na ovako dizajniranoj polici izuzetno doprinele estetici prostora. Praktično je rešenje i za opremanje radnog ambijenta ili kao dopuna kompozicije dnevnom boravku. Budući da veće police nude i više prostora, potrudite se da ih pravilno popunite. Neke police su šire od drugih, pa veće predmete možete postaviti sa strane, a manje predmete i dekoraciju u sredinu. Savet dizajnera enterijera Forma Ideale je da u ambijent ubacite biljke u saksiji ili vaze sa cvećem, koje će oplemeniti prostor, a kao dekoraciju možete dodati i detalje od keramike, metala.

Potrudite se da nađete odgovarajuću policu koja će se uklopiti uz ostatak vašeg enterijera i pružiti vam svu potrebnu praktičnost za odlaganje dekoracije i omiljenih knjiga i sitnica.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Veštačka inteligencija je u modi, evo i zašto, Gradski Magazin

Veštačka inteligencija je u modi, evo i zašto

Tehnologija se razvija iz dana u dan i pravi je izazov ići u korak sa …

, Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost, Gradski Magazin

Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost

Kada razmišaljamo o odabiru dobrog trpezarijskog stola, postoji nekoliko faktora na koje bi trebalo da …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin