izložba crteža Budimira Dimitrijevića, Izložba crteža Budimira Dimitrijevića, Gradski Magazin

Izložba crteža Budimira Dimitrijevića

Foto: Facebook/Budimir Dimitirjević

U Galeriji Singidunum sutra će biti otvorena izložba crteža Budimira Dimitrijevića povodom 100 godina od početka Prvog svetskog rata.

Ova izložba je nastala iz želje da se u godini velikog jubileja na simbolični i glorifikacioni način prikažu pomalo zaboravljeni heroji Velikog rata koji su zlatnim slovima ispisivali stranice naše istorije i omogučili produženje opstanka Srbije u tim teškim godinama ratnih iskušenja. Njima su pridodata krila u smislu povezivanja sa arhetipskim predstavama anđela čuvara i svetih ratnika sa akcentom na njihove likove.

Crteži Dimitrijevića su nastajali tokom cele 2014. godine i rađeni su kombinovanom tehnikom olovke, akrilika kao i tuševa u boji na akvarel papiru i ukupno je urađeno 33 crteža u okviru ciklusa “Sveti ratnici 1914”. Na otvaranju izložbe svakom posetiocu biće dodeljena medalja za hrabrost “Miloš Obilić”.

Dimitrijević je rođen 1971. godine u Beogradu. Fakultet primenjenih umetnosti i dizajna je završio 1995. Magistrirao je 1997. kod profesora Milice Vučković sa ciklusom grafika “Porodični album”. Član je ULUS-a i ULUPUDS-a. Dobio je više nagrada i priznanja za svoj rad i do sada je učestvovao na devet samostalnih i oko 90 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.  Godine 2002. je boravio u Francuskoj gde je usavršavao grafiku u grafičkoj radionici Pjera Spalajkovića. Bio je učesnik sedam likovnih kolonija i radovi mu se nalaze u brojnim kolekcijama u zemlji i širom sveta.

Izložba crteža Budimira Dimitrijevića, Gradski Magazin

Izložba crteža Budimira Dimitrijevića, Gradski Magazin Izložba crteža Budimira Dimitrijevića, Gradski Magazin

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Osnažena žena-jača porodica u Blacu!, Gradski Magazin

Osnažena žena-jača porodica u Blacu!

Nakon kratke letnje pauze, u Kulturnom centru Blace biće održana prva u novom ciklusu edukativnih …

Održan Bentbaša Cliff Diving u Sarajevu!, Gradski Magazin

Održan Bentbaša Cliff Diving u Sarajevu!

5. avgusta u Sarajevu održano je deveto izdanje sportsko-turističkog događaja “Bentbaša Cliff Diving” koji je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin