izložba crteža Budimira Dimitrijevića, Izložba crteža Budimira Dimitrijevića, Gradski Magazin

Izložba crteža Budimira Dimitrijevića

Foto: Facebook/Budimir Dimitirjević

U Galeriji Singidunum sutra će biti otvorena izložba crteža Budimira Dimitrijevića povodom 100 godina od početka Prvog svetskog rata.

Ova izložba je nastala iz želje da se u godini velikog jubileja na simbolični i glorifikacioni način prikažu pomalo zaboravljeni heroji Velikog rata koji su zlatnim slovima ispisivali stranice naše istorije i omogučili produženje opstanka Srbije u tim teškim godinama ratnih iskušenja. Njima su pridodata krila u smislu povezivanja sa arhetipskim predstavama anđela čuvara i svetih ratnika sa akcentom na njihove likove.

Crteži Dimitrijevića su nastajali tokom cele 2014. godine i rađeni su kombinovanom tehnikom olovke, akrilika kao i tuševa u boji na akvarel papiru i ukupno je urađeno 33 crteža u okviru ciklusa “Sveti ratnici 1914”. Na otvaranju izložbe svakom posetiocu biće dodeljena medalja za hrabrost “Miloš Obilić”.

Dimitrijević je rođen 1971. godine u Beogradu. Fakultet primenjenih umetnosti i dizajna je završio 1995. Magistrirao je 1997. kod profesora Milice Vučković sa ciklusom grafika “Porodični album”. Član je ULUS-a i ULUPUDS-a. Dobio je više nagrada i priznanja za svoj rad i do sada je učestvovao na devet samostalnih i oko 90 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.  Godine 2002. je boravio u Francuskoj gde je usavršavao grafiku u grafičkoj radionici Pjera Spalajkovića. Bio je učesnik sedam likovnih kolonija i radovi mu se nalaze u brojnim kolekcijama u zemlji i širom sveta.

izložba crteža Budimira Dimitrijevića, Izložba crteža Budimira Dimitrijevića, Gradski Magazin

izložba crteža Budimira Dimitrijevića, Izložba crteža Budimira Dimitrijevića, Gradski Magazin izložba crteža Budimira Dimitrijevića, Izložba crteža Budimira Dimitrijevića, Gradski Magazin

O Gradski Magazin

Proveri takođe

, BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024., Gradski Magazin

BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024.

Svečana dodela priznanja BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024, održana je 13. maja, u hotelu Hyatt …

, Đurovićeva vizija se ostvaruje: Vrnjačka Banja očekuje rekordan broj gostiju!, Gradski Magazin

Đurovićeva vizija se ostvaruje: Vrnjačka Banja očekuje rekordan broj gostiju!

321 SRBIJA – Odlukom višečlanog stručnog žirija, prestižno godišnje priznanje Udruženja „3,2,1 Srbija“, projekta od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin