izložba, Izložba crteža “Radnički snovi”, Gradski Magazin

Izložba crteža “Radnički snovi”

Otvaranje izložbe “Radnički snovi” Marije Bjekić održaće se u utorak 19. maja sa početkom od 19:00h. Izložba će biti otvorena do nedelje 31. maja 2015. godine u Galeriji Doma omladine Beograda.

Ovo je serija radova koji nastaju na osnovu pitanja o društvenoj odgovornosti. Zanimljivo je da se sistem u kome živimo obraća pojedincu kao da je potpuno nezavisan i slobodan da sam iskreira  svoju budućnost. Danas niko ne spominje radnočku klasu,to je postao arhaičan pojam. Radnik više nije deo iste, odvojen je- izjavila je Marija Bjekić.

Oseća neizvesnost,njegov status se degradirabrzo u ropstvo. Čemu može da se nada? Istovremeno,kroz medije se provlače atmosfere straha, krize,iracionalnosti, zaborava. Zapostavljene su važne oblasti kao što su kultura i obrazovanje i time su stvoreni uslovi da društvo lakše sklizne u nezainteresovanost i neodgovornost.

izložba, Izložba crteža “Radnički snovi”, Gradski Magazin

Zanima me kako okolnosti utiču na radnike i njihove porodice, ljude koji traže posao,kao i sve one koji na razne načine zavise od radnih odnosa. Kroz svoj rad želim da pričam o mogućim pozitivnim ishodima, o kontrastu onoga što je nametnuto kroz javni govor i onoga što bi moglo da bude nova društvena svest.Način života uz prilagođavanje neizbežnoj eksploataciji i , sa druge strane, afirmativno mišljenje koje je izvan stanja potčinjenosti – istakla je Marija Bjekić.

Hajde da otkrijemo koji su “Radnički snovi!” Ne propustite!

O Zorica Stojković

Proveri takođe

, ŠARENI AVA SVET SE ŠIRI – STIŽE JOŠ 18 NOVIH RADNJI, Gradski Magazin

ŠARENI AVA SVET SE ŠIRI – STIŽE JOŠ 18 NOVIH RADNJI

Ava shopping park za manje od dve godine posetilo više od 2 miliona ljudi, a …

, Osvežite vaš dom kombinacijom modernog nameštaja i kreativnih tapeta, Gradski Magazin

Osvežite vaš dom kombinacijom modernog nameštaja i kreativnih tapeta

Osvežite vaš dom kombinacijom modernog nameštaja i kreativnih tapeta Kada uređujemo naš životni prostor trudimo …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin