Najnovije Vesti
Mikser Hausu, Izložba “Dogvil: Idealni grad” večeras u Mikser Hausu, Gradski Magazin

Izložba “Dogvil: Idealni grad” večeras u Mikser Hausu

U Mikser Hausu večeras u 22.30 biće otvorena izložba “Dogvil: Idealni grad”, a nakon toga će uz učešće glumaca iz predstave koncert održati grupa “Vrooom”.

Iz Miksera je najavljeno da glavnu postavku izložbe čine radovi studenata koji su odgovorili na zadatak “Budućnost grada – Budućnost Dogvila: kreiranje koncepta scene” na predmetu Budućnost grada, Arhitektonskog fakulteta u Beogradu. Studenti su u okviru predmeta razmatrali tematske oblasti budućnosti gradova od društvenih, ekonomskih, tehnoloških, ekoloških, antropoloških, estetskih, itd. iz čijih perspektiva su kreirali koncept i razradu scene za predstavu Dogvil, odgovarajući ujedno i na teme zadate u okviru Dogvil interakcije sa ciljem osmišljavanja Budućnosti Dogvila kao lokalne (urbane) zajednice.

U tom kontekstu razvojnost socijalnog kapitala se ističe u kreiranju novih likova, građana, budućeg Dogvila i osmišljavanju koncepcije urbanog dizajna javnog prostora – scene oko Mikser Hausa kao dijaloške arene za komunikativnu akciju i razvoj građanskog društva. Prateći program izložbe čini projekcija svih radova koji su pristigli na konkurs “Dogvil interakcija”. Izložba predstavlja rezultat saradnje između Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, Mikser Hausa i Dogvila, a biće otvorena do 24. januara. Grupa “Vrooom” će zajedno sa Branislavom Trifunovićem, Milicom Majstorović i Tamarom Aleksić izvesti na koncertu kompletan muzički segment predstave Dogvil.

Nakon prvih sedam izvođenja, od koji je šest bilo rasprodato, predstava Dogvil biće izvedena 21. i 22. januara u Mikser Hausu, zatim 30. januara u Kruševačkom pozorištu i 31. januara u Centru za kulturu Svilajnac.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Reklama koja nas je nasmejala, dobila nastavak, Gradski Magazin

Reklama koja nas je nasmejala, dobila nastavak

Pivske reklame odavno nemaju za cilj samo da prodaju proizvod. Od piva kao jednog od …

Festival, TRADICIJA SE NASTAVLJA: KINESKI FESTIVAL SVETLA U BEOGRADU I NOVOM SADU, Gradski Magazin

TRADICIJA SE NASTAVLJA: KINESKI FESTIVAL SVETLA U BEOGRADU I NOVOM SADU

I ove godine održaće se, sad već tradicionalni i omiljeni Kineski festival svetla. Pod specijalnim …

Leave a Reply

Your email address will not be published.