Najnovije Vesti
Mikser Hausu, Izložba “Dogvil: Idealni grad” večeras u Mikser Hausu, Gradski Magazin

Izložba “Dogvil: Idealni grad” večeras u Mikser Hausu

U Mikser Hausu večeras u 22.30 biće otvorena izložba “Dogvil: Idealni grad”, a nakon toga će uz učešće glumaca iz predstave koncert održati grupa “Vrooom”.

Iz Miksera je najavljeno da glavnu postavku izložbe čine radovi studenata koji su odgovorili na zadatak “Budućnost grada – Budućnost Dogvila: kreiranje koncepta scene” na predmetu Budućnost grada, Arhitektonskog fakulteta u Beogradu. Studenti su u okviru predmeta razmatrali tematske oblasti budućnosti gradova od društvenih, ekonomskih, tehnoloških, ekoloških, antropoloških, estetskih, itd. iz čijih perspektiva su kreirali koncept i razradu scene za predstavu Dogvil, odgovarajući ujedno i na teme zadate u okviru Dogvil interakcije sa ciljem osmišljavanja Budućnosti Dogvila kao lokalne (urbane) zajednice.

U tom kontekstu razvojnost socijalnog kapitala se ističe u kreiranju novih likova, građana, budućeg Dogvila i osmišljavanju koncepcije urbanog dizajna javnog prostora – scene oko Mikser Hausa kao dijaloške arene za komunikativnu akciju i razvoj građanskog društva. Prateći program izložbe čini projekcija svih radova koji su pristigli na konkurs “Dogvil interakcija”. Izložba predstavlja rezultat saradnje između Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, Mikser Hausa i Dogvila, a biće otvorena do 24. januara. Grupa “Vrooom” će zajedno sa Branislavom Trifunovićem, Milicom Majstorović i Tamarom Aleksić izvesti na koncertu kompletan muzički segment predstave Dogvil.

Nakon prvih sedam izvođenja, od koji je šest bilo rasprodato, predstava Dogvil biće izvedena 21. i 22. januara u Mikser Hausu, zatim 30. januara u Kruševačkom pozorištu i 31. januara u Centru za kulturu Svilajnac.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

SVETSKI VRH! Rakija destilerije Zarić u čuvenoj vitrini hotela CEASARS PALACE u Las Vegasu!, Gradski Magazin

SVETSKI VRH! Rakija destilerije Zarić u čuvenoj vitrini hotela CEASARS PALACE u Las Vegasu!

Srpska rakija od kruške “Nirvana” opet je na svetskom vrhu! Rakija destilerije Zarić od kruške …

Jesenji kutak za hladni trenutak, Gradski Magazin

Jesenji kutak za hladni trenutak

Hladni jesenji dani su pred nama i već smo uveliko zakoračili u vetrovito i kišovito …

Leave a Reply

Your email address will not be published.