Izložba “IndiaSerbia”, Gradski Magazin

Izložba “IndiaSerbia”

Dugogodišnje prijateljstvo između Srbije i Indije uveličaće izložba u prostorijama Muzeja primenjenih umetnosti

Exit Fondacija, Ambasada Indije i Muzej primenjene umetnosti  pozivaju na svečano otvaranje izložbe 50 najboljih radova na foto-takmičenju IndiaSerbia 2014. četvrtak, 26. februara u 19 časova u prostorijama MPU.
 IndiaSerbia, Izložba “IndiaSerbia”, Gradski Magazin
Na izložbi će biti prikazano 25 pobedničkih radova iz Indije, te isto toliko iz Srbije, koji za cilj imaju zbližavanje dveju zemalja i njihovih kultura. Autor najboljeg rada iz Srbije osvojio je glavnu nagradu i put u Indiju, u kojoj je boravio prošlog meseca, dok će autor najboljeg rada iz Indije boraviti u Srbiji ovog leta kada će posetiti i Exit festival, zajedno sa ostalim finalistima konkursa. Desetočlani žiri je činilo po pet istaknutih fotografa iz Indije i Srbije, a na konkurs je dospelo više od 1500 fotografija.
Pored pobednika konkursa, na otvaranju izložbe govoriće NJ.E. ambasadorka Indije Narinder Čahuan, direktorka Muzeja primenjene umetnosti Ljiljana Miletić Ambramović i predstavnici Exit fondacije, nakon čega će biti upriličen svečani koktel za zvanice sa demonstracijom tradicionalnog indijskog plesa, muzike i joge.
IndiaSerbia, Izložba “IndiaSerbia”, Gradski Magazin
Izložba „IndiaSerbia“ će trajati u periodu od 26. februara do 14. marta 2015. godine u Muzeju primenjene umetnosti, Vuka Karadžića 18 u Beogradu
Odnosi Indije i Srbije su tradicionalno bliski i prijateljski još od Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (SFRJ).
Džavaharlal Nehru i Maršal Tito bili su osnivači Pokreta nesvrstanih. Nakon raspada SFRJ u ranim 1990-im i nastankom Republike Srbije, ove rane veze prijateljstva i saradnje nastavile su da predstavljaju osnovu odnosa između dve zemlje.
Foto takmičenje IndiaSerbia je zajednički projekat Ambasade Republike Indije u Srbiji, EXIT fondacije, Brand Serbia i IdeaWorks Design & Strategy, koncipirano sa ciljem da dalje razvije ove bliske veze između građana, profesionalaca i institucija Indije i Srbije.

O Zorica Stojković

Proveri takođe

Milka pokreće veliku nagradnu igru OMILJENI MILKA UKUS, Gradski Magazin

Milka pokreće veliku nagradnu igru OMILJENI MILKA UKUS

Milka, jedan od najpoznatijih svetskih brendova čokolade, poziva vasda učestvujete u velikoj nagradnoj igri pod …

Modne istorijske priče iz srca grada, Gradski Magazin

Modne istorijske priče iz srca grada

 Malo ko danas zna, kada prolazi ulicom Kneza Mihaila u Beogradu, da su neke od …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin