Izložba studenata Fakulteta Primenjenih Umetnosti, Gradski Magazin
Izložba studenata FPU

Izložba studenata Fakulteta Primenjenih Umetnosti

 

Izložba studenata Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu biće otvorena u utorak, 12. maja 2015. godine u 19.00 časova u Galeriji Beogradske tvrđave u Unutrašnjoj Stambol kapiji. Svoje radove izložiće studenati master akademskih studija: Nevenka Šmitran, Isidora Radojković i Ana Cvijanović. 

Radovi studenata su nastali u okviru predmeta Tapiserija na Fakultetu primenjenih umetnosti, Odsek dizajn tekstila a u mentorstvu profesorke mr Jadranke Simonović.

Izložba, Izložba studenata Fakulteta Primenjenih Umetnosti, Gradski Magazin
Jedan od radova studentkinja FPU

 

Nevenka Šmitran je rođena 1989. godine u Beogradu. Diplomirala 2013. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti, Odsek dizajn tekstila. Trenutno pohađa master akademske studije u klasi profesorke Jadranke Simonović. Dobitnica je pohvale ULUPUDS-a u oblasti tekstila, na Godišnjoj izložbi FPU „Diploma“ 2013. godinu. Učestvovala je na više grupnih izložbi i radionica u zemlji i inostranstvu i na projektima iz oblasti pozorišta i filma kao kostimograf.

Isidora Radojković je rođena 1991. godine u Beogradu. Diplomirala je 2014. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti, Odsek dizajn tekstila. Trenutno pohađa master akademske studije Dizajn na Fakultetu primenjenih umetnosti (modul Tekstil). Učestvovala je na više izložbi studenata Odseka Dizajn tekstila i učesnica je Letnje škole u Prijepolju (2014) i Umetničke kolonije u Tršiću (2013).

Ana Cvijanović je rođena 1990. godine u Kninu. Osnovne studije Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, na Odseku za dizajn tekstila završila je 2013. godine. Trenutno je na master akademskim studijama na istom fakultetu. Dobitnica je nagrade iz fonda FPU – Iva Vrinjanin za najbolje ostvarenje iz oblasti tekstila (školska 2012-2013). Na konkursu za dizajn tepiha CarpetVista 2014. u Švedskoj dobila je treću nagradu.

Izložba, Izložba studenata Fakulteta Primenjenih Umetnosti, Gradski Magazin
Rad tapiserije studenata FPU

 

Galerija Beogradske tvrđave otvorena je svakodnevno od 11.00 do 19.00 časova, a ulaz za izložbu radova studenata FPU je slobodan.

Izložba se može pogledati od 12. do 24. maja 2015. godine.

O Jelena Filipović

Proveri takođe

Raznolikost nogara za upotpunjen prostor, Gradski Magazin

Raznolikost nogara za upotpunjen prostor

Elegancija u enterijeru je često skrivena u detaljima, a suptilnu eleganciju na najbolji način u …

MOJA PRVA KAFA… UPS… PLATA, Gradski Magazin

MOJA PRVA KAFA… UPS… PLATA

Kompanija i ove godine učestvuje u nacionalnom programu Moja prva plata, pružajući šansu ljudima starosti …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin