Izložba umetničke fotografije, Gradski Magazin

Izložba umetničke fotografije

Izlozba umetničke fotografije u susret 12. beogradskom festivalu igre od 13. do 21. marta.

U susret 12. Beogradskom festivalu igre, od 13. do 21. marta, u beogradskoj Galeriji Progres, publika ove manifestacije, ali i svi ljubitelji pokreta i fotografije će moći da pogledaju izložbu Aleksandra Antonijevića. Samo nekoliko dana kasnije, odnosno od 23. do 31. marta, ista izložba koju čine 28. radova, će biti prikazana i u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Aleksandar Antonijević je duže od dve decenije bio prvak Kanadskog nacionalnog baleta. Poslednjih desetak godina, profesionalno i uspešno se bavi umetničkom fotografijom. Njegovi radovi su najčešće posvećeni igračima, odnosno lepoti ljudskog tela, kao i magiji teatra. Aleksandar Antonijević izlaže u prestižnim galerijama širom sveta, a u Srbiju stiže kao peti po redu laureat nagrade Vip poziva koju zajedno dodeljuju Beogradski festival igre i kompanija Vip mobile. Ovo priznanje je rezervisano za domaće stvaraoce iz oblasti umetničke igre koji su napravili sjajnu karijeru u inostranstvu, i svake godine odlazi u ruke jednog vrhunskog umetnika koji predstavlja Srbiju u svetu, a koga naša publika gotovo da ne poznaje.

12. Beogradski festival igre se realizuje od 23. marta do 9. aprila, pod pokrovitelsjtvom Ministarstva kulture Republike Srbije, u saradnji sa Delegacijom EU u Srbiji, ambasadama i kulturnim centrima, uz podrsku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu AP Vojvodine, gradova  Beograd, Novi Sad, Pancevo i Vrsac.  Realizaciju programa pomažu kompanija Vip mobile koja je vec osam godina zaredom generalni sponzor manifestacije, Societe General banka, Fondacija Hemofarm, kompanije Nivea, DDOR Novi Sad, Amstel, Roche, Doncafe, Nestle Adriatic, Telegroup, hotel Hyatt Regency Beograd, SP Lasta, Redknee, Studio Orange, i drugi.

O Bojana Djurovic

GiO urednica, mail: bojana.djurovic@gradskimagazin.rs

Proveri takođe

Specijalna ponuda tokom meseca štednje u Eurobank Direktnoj, Gradski Magazin

Specijalna ponuda tokom meseca štednje u Eurobank Direktnoj

Povodom meseca štednje, Eurobank Direktna ove jeseni vraća štednju ponudu u centar pažnje svojih klijenata. …

Irena Vujović., VUJOVIĆ I ŠAPIĆ: KOORDINISANOM AKCIJOM DO ČISTIJEG BEOGRADA, Gradski Magazin

VUJOVIĆ I ŠAPIĆ: KOORDINISANOM AKCIJOM DO ČISTIJEG BEOGRADA

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić razgovarali su danas o …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin