vere, Izložba Vere Vuskanović 13.aprila u  galeriji Štab, Gradski Magazin
Vera Vuksanovic 24.03.2016

Izložba Vere Vuskanović 13.aprila u galeriji Štab

Izložba vizuelne umetnice Vere Vuskanović 13.aprila u galeriji Štab

Mlada vizuelna umetnica iz Beograda, Vera Vuksanović, održaće prvu samostalnu izložbu “Rečenice/Sub my Title” u Galeriji Štab, u sredu 13. aprila u 20 časova.

Vuksanovićeva je diplomirala fotografiju na Fakultetu za digitalne umetnosti i nove medije u Beogradu, a stvarajući sopstvenu umetnost prevazilazi okvire koristeći različite komunikološke kanale, kroz ekstenziju umetničkog dojma, došavši do ideje da direktno razgovara sa publikom. Nije se odrekla fotografije, koje će pored radova od neona i predstaviti na izložbi. Brendirajući prostore, koncepte i percepte, na Mikser festivalu i drugm brojnim manifestacijama, shvatila je da je došao trenutak da se samostalno predstavi. Sakupljala je, beležila, posmatrala različite rečenice, shvatila da su one njen ideal i na izlozbi će se pozabaviti njihovim diskursom.

vere, Izložba Vere Vuskanović 13.aprila u  galeriji Štab, Gradski Magazin
Vera Vuksanovic 24.03.2016

“Rečenice interpretiraju konkretne individue kao konkretne subjekte i vice versa (lat. obrnuto). Moj motiv, moja ideologija i moj instrument – to su rečenice. To su titlovi. U bilo kom obliku, kolažu, neonu, light boxu ili porcelanu. To je moje objašnjenje. Sva ideologija, interpretira se rečenicom kao kontrom i konkretizuje radove kao individualne. Kao što Slavoj Žizek kaže, bez simboličkog mi nemamo percepciju stvarnosti. U ovom slučaju simbol su rečenice i njihova imaginacija, a mi putem njih udišemo perceptivne objekte, kao kompletna i multidimenzijalna dela”,objašnjava umetnica.

Kada pravi umetnosti za poneti, kako naziva light boxove i kućne gedžete koje stvara, Vuksanovićeva se obraća svima kojima je potrebna afirmacija ljubavi ili podsetnik za nju. To su po njenom mišljenju mantre za lično osvetljenje i prosvetljenje. Za svoju prvu samostalnu izložbu nema ograničenja i tajni, želi da uspostavi interaktivnu komunikaciju sa publikom.

Umetnica je do sada živela u različitim gradovima. Rođena je u Beogradu, školovala se i odrasla u Moskvi, živela u Njujorku i Bangkoku, za London je vezuju posebne emocije. Ipak prvu samostalnu izložbu je odlučila da organizuje u svom rodnom gradu.

vere, Izložba Vere Vuskanović 13.aprila u  galeriji Štab, Gradski Magazin

Više informacija na

www.veravuksanovic.com

FB / https://www.facebook.com/verassentimentaljourney/?fref=ts

Instagram @veravuksanovic @lightmybox

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Milka pokreće veliku nagradnu igru OMILJENI MILKA UKUS, Gradski Magazin

Milka pokreće veliku nagradnu igru OMILJENI MILKA UKUS

Milka, jedan od najpoznatijih svetskih brendova čokolade, poziva vasda učestvujete u velikoj nagradnoj igri pod …

Modne istorijske priče iz srca grada, Gradski Magazin

Modne istorijske priče iz srca grada

 Malo ko danas zna, kada prolazi ulicom Kneza Mihaila u Beogradu, da su neke od …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin