Ukoliko želite da se hranite zdravo, za danas Vam preporučujemo “Vagi” govedinu. Prednost ovog specijaliteta, jeste da ga ne možete spremiti sami, kod kuće, osim ako niste Gordon Remzi ili imate Japansko goveče u stanu.
Farma goveđih grla, koja se specijalno odgajaju u Japanu, nazivaju se Vagi govedina, što na japanskom bukvalno znači krava. Ovo je jedno od najskupljih i najkvalitetnijih delikatesa na svetu. Ne samo što su Vagi goveda genetski predisponirana da sadrže veći procenat omega 3 i omega 6 zasićenih masti od uobičajenih goveda, već i zbog činjenice da je cenu jednog bifteka uračunuto I brižljivo odgajanje stoke, koju japanci, prema legendi hrane pivom I masiraju. Masaža može biti uvedena kako bi se poboljšalo varenje stoke, ali i kako bi se na malim farmama, gde životinje nemaju uslove da dovoljno koristi mišiće, podstakao njihov rad. Za sve kojima suma od oko 200 evra po stejku, ne predstavlja problem, preporucujemo da probaju I Vagi rebarca, koja koštaju malo više 2000 evra. Ukoliko želite da se hranite zdravo, poslušajte nas.