Najnovije Vesti
Jeste li se ikada zapitali koje su tajne moćnog zvuka?, Gradski Magazin

Jeste li se ikada zapitali koje su tajne moćnog zvuka?

Televizori s velikim ekranima sve su popularniji, kao i kontinuirano stvaranje neverovatnih tehnoloških inovacija kako bi se iskustvo gledanja i slušanja u domu približilo pozorišnom ili bioskopskom iskustvu. Pogotovo tokom okolnosti u kojima smo se našli, bogato audio vizualno iskustvo postalo je važno u životu.

Sve se razvija, pa tako i zvuk. U želji smo za bogatijim, punijim i izraženijim zvukom. Vreme jednosmernog mono zvuka je prošlo, a došlo je vreme višesmernog kanalnog zvuka koji u potpunosti ispunjava prostor u kojem se izvor nalazi. U cilju opravdavanja želja korisnika, razvijali su se visokokvalitetni soundbar zvučnici kojima je zadatak bio isporuka vrlo realnog zvuka. Slušajući želje i potrebe potrošača, 2016. godine na tržište je izašao prvi Samsung model soundbara koji je pružio zvuk vrhunskog kvaliteta s efektom ravnomernog širenja po prostoriji.  

Prateći brz razvoj i sve veće potrebe, u 2021. stigao je i inovativni HW-Q950A soundbar, koji ima dva zadnja surround kanala. Vrhunski soundbar pruža izvanredno iskustvo zvuka ispunjavajući prethodno tihe trenutke snažnim, živopisnim zvukom.

Kako funkcioniše soundbar?

Najčešće zvuk koji emituju zvučnici udara o prepreke poput zidova ili zavesa pre nego dođe do ušiju slušaoca. To je odgovor na pitanje zašto se isti zvuk može različito čuti, zavisno od dimenzija i prostornog rasporeda gde se koriste uređaji.

Samsung HW-Q950A soundbar uparen s modelima televizora iz 2021. godine, poput novih Samsung Neo QLED televizora, pomoću karakteristike SpaceFit Sound+ analizira dimenzije prostora te korisniku pruža zapanjujući zvuk i iskustvo. SpaceFit Sound+ primjenjuje SpaceFit Sound tehnologiju koja pruža optimizovani zvuk i tehnologiju Auto EQ. Zajedno, SpaceFit Sound i Auto EQ karakteristike pomoću ugrađenih mikrofona temeljno istražuju prostor, a zatim nakon obrade podataka putem soundbar zvučnika pružaju prilagođeni, odnosno optimizovani doživljaj zvuka.

Zaboravite na neujednačen zvuk

Uz SpaceFit Sound i Auto EQ tu je i inovativna Samsung Q-Simphony karakteristika koja dodatno obrađuje i poboljšava zvuk koji generišu televizor i soundbar te time garantuju optimalan kvalitet zvuka. Q-Simphony karakteristika stetoskopskim zvučnim efektom ujedno rešava i problem neujednačenog zvuka između televizora i soundbara. Reč je o zvučnicima koji se stavljaju oko televizora i pored soundbara i reprodukuju zvuk koji u odnosu na zvuk isključivo iz soundbara pruža puno bogatiji i realističniji zvuk.

Kristalno jasan dijalog

U cilju stvaranja novog nivoa akustike i zvuka potrebno je prilagoditi mnoštvo opcija. Karakteristika Active Voice Amplifier (AVA) kristalizuje dijalog tokom gledanja omiljenih emisija te pruža gledaocima jasan zvuk razgovora bez obzira na pozadinske zvukove. Ugrađeni mikrofon u soundbaru automatski meri nivo buke i pojačava glasove ako se šum nastavi duže od tri sekunde ili pređe određeni prag.

Pružite sebi i svojim najdražima vrhunski doživljaj omiljenih serija i filmova s moćnim Samsung Soundbarovima. Više informacija možete potražiti na: https://www.samsung.com/rs/audio-devices/q-series-soundbar/. Samsung do 11. jula ima akciju za velike 75’’ i 85’’ ekrane, gde kupovinom Neo QLED, QLED ili Crystal UHD modela od 75 ili više inča na poklon dobijate soundbar. Za više informacija o Samsung Neo QLED televizorima posjetite https://www.samsung.com/rs/tvs/qled-tv/highlights/.   

 Jeste li se ikada zapitali koje su tajne moćnog zvuka?, Gradski Magazin

O Marija Nikolić

Proveri takođe

Kutak u kome ćete uživati i vi i vaši gosti, Gradski Magazin

Kutak u kome ćete uživati i vi i vaši gosti

Prilikom kreiranja doma iz snova trebalo bi da usmerite pažnju i na uređenje kutka koji …

Poznati fotograf Dean West pokazao kako izgleda putovanje uz  The Frame TV, Gradski Magazin

Poznati fotograf Dean West pokazao kako izgleda putovanje uz The Frame TV

Australijanski umetnik koji je studirao na Queensland College of Art, Dean West, najpoznatiji je po …

Leave a Reply

Your email address will not be published.