joga, Mudre koje leče: Joga položaji za ruke, Gradski Magazin

Mudre koje leče: Joga položaji za ruke

Joga pokreti rukama u kojima se koriste samo dlanovi i prsti nazivaju se mudre i predstavljaju jedan od sistema drevne indijske medicine. Svaki od naših prstiju na obe ruke ima različito značenje i svaki odgovara energiji određenog dela tela.

Desna ruka predstavlja mušku stranu i pod uticajem je Sunca, dok je leva ženski deo naše prirode i njome upravlja Mesec. Desna ruka prima moći, dok ih leva daje. Mudre su jednostavne ali imaju veliku moć koja može da vam promeni život, jer energiju zaključanu u nadijima i čakrama oslobađaju i usmeravaju kako biste ostvarili ciljeve i nosili se sa problemima svakodnevnog života. Najveći broj mudri možete izvoditi bilo gde, ali se preporučuje da to bude na tihom i izdvojenom mestu, gde ćete biti u miru sa sobom. Tokom izvođenja sedite u udoban položaj ispravljene kičme. U početku se preporučuje da vežbate tri minuta dnevno, kasnije možete da produžite i do pola sata, kasnije možete da produžite i do pola sata.

Vayu mudra pomaže kod bolesti srca, povećava vitalnost, opušta mišiće i uklanja bol. Savijte kažiprst do korena palća i lagano ga pritiskajte palcem, dok su ostali prsti ispravljeni.

joga, Mudre koje leče: Joga položaji za ruke, Gradski Magazin
Vayu mudra

Rudra mudra je odlična za oslobađanje od umora, iscrpljenosti i slabosti, za poboljšanje cirkulacije. Može da se vežba po pet minuta nekoliko puta tokom dana. Doktorima, studentima, se savetuje da praktikuju, jer potpomaže isceljivanje aritmije, anksioznosti, nemira.

joga, Mudre koje leče: Joga položaji za ruke, Gradski Magazin
Rudra mudra

 

Hakini mudra nam pomaže da balansiramo levu i desnu hemisferu mozga. Leva strana je logička dok je desna kreativna i najčešce balans između te dve strane čini čuda u vašem životu. Postavljanjem vrhova prstiju povezujete protok energije između dva dela tela. To naravno nije nikakav magičan trik, niti ćete istog trenutka osetiti promenu, ali delotvornost ovog položaja možete testirati kada treba nečeg da se prisetite ili želite da vam na um dođe neka ideja: spojite jagodice prstiju i duboko dišite.

joga, Mudre koje leče: Joga položaji za ruke, Gradski Magazin
Hakini mudra

Andjali mudra ova mudra potpomaže bolje pamćenje, uvećava koncentraciju, a pošto je vrlo diskretna – možete je raditi bilo gde i bilo kad. Vežbajte ovaj položaj 45 minuta dnevno, ili tri puta dnevno po 15 minuta.

joga, Mudre koje leče: Joga položaji za ruke, Gradski Magazin
Andjali mudra

O Zorica Stojković

Proveri takođe

, Modernizuje se putna mreža Čačka: Gotova rekonstrukcija deonice od Prijevora do Trbušana!, Gradski Magazin

Modernizuje se putna mreža Čačka: Gotova rekonstrukcija deonice od Prijevora do Trbušana!

Završeni su radovi na rekonstrukciji i asfaltiranju opštinskog puta OP 123-3 u Čačku koji void …

, Stiže Hoop Mentality – Inovativna Platforma za Edukaciju Košarkaških Trenera, Gradski Magazin

Stiže Hoop Mentality – Inovativna Platforma za Edukaciju Košarkaških Trenera

Hoop Mentality sa ponosom najavljuje otvaranje svoje premium platforme – zajednice dizajnirane isključivo za košarkaške …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin