Još koliko dana će trajati rođendan ?!, Još koliko dana će trajati rođendan ?!, Gradski Magazin

Još koliko dana će trajati rođendan ?!

Još koliko dana će trajati rođendan ?!  To je pitanje koje nas sve muči….

Upalim televozor, tamo Srpska majka i njena deca. Ugasim televizor i palim radio, opet Srpska majka i njena deca. Ugasim radio i krećem da čitam novine, oni opet tamo. Zatvaram novine i krećem da jedem kokice, ali plašim se da mi ne izlete i iz njih! Evo već par dana, naši mediji izveštavaju o jednom osamnaestom rođendanu. Kolika se uzbuna digla oko toga, imam neki osećaj da će uvesti taj datum kao državni praznik. Koliko će biti zvanica, šta će mama kupiti svom sinu, ko će da peva, ko će da svira, ključna su pitanja ovih dana.

E pa preživesmo i to nekako. Dobio baja u belom odelu rolexa, para dovoljno da kupi stan, keva gađala trubače novčanicama, svi srećni i zadovoljni. Bravo, ajmo jedan aplauz ! “Sa osamnaest godina postaješ punoletan i onda se sam brineš o svom životu i sam zarađuješ za sebe!” – izjavio je jedan naš političar . Hmmm, obzirom na ovu trenutnu situaciju u državi biće jako teško da se nađe neki posao za slavljenika. Ali ljubi ga majka, srediće se i to nekako. Mi verujemo da će ga verovatno preko studentske zadruge negde ubaciti. Možda neke flajere da deli ili tako nešto. Moraće da se šljaka!

Postoje i oni koji nisu imali tu sreću i privilegiju da prisustvuju ovom velikom gala događaju. Kuma ipak ostade kući! Nemoj kumo da se nerviraš, možda se Srpska majka nešto preračunala oko gostiju pa nije znala da li će imati dovoljno keša da plati ovu feštu, pa odlučila žena da uštedi. Kriza je! Moraš je razumeti. Ali dobro, bilo pa prošlo. Nek’ je on nama živ i zdrav. Nek doživi da jedan dan može izaći na ulicu sam. Ali kad malo bolje razmislim, nas tek čeka ludnica. Ima i diva dve ćerkice. Ali izdržljiv smo mi narod, možemo mi to ! Samo hrabro !

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Irena Vujović, Vujović: Insistiramo na poštovanju najviših ekoloških standarda, Gradski Magazin

Vujović: Insistiramo na poštovanju najviših ekoloških standarda

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović prisustvovala je danas sednici skupštinskog Odbora za zaštitu životne …

Irena Vujović, Vujović i Kolanđeli: Sledeće godine kreće izgradnja regionalnih centara za upravljanje otpadom , Gradski Magazin

Vujović i Kolanđeli: Sledeće godine kreće izgradnja regionalnih centara za upravljanje otpadom 

Ministarka zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Irena Vujović sastala se danas sa regionalnim …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin