Najnovije Vesti
Jovan Stojoski: Proslaviću Srbiju u trčanju i to mi je cilj! (FOTO), Gradski Magazin

Jovan Stojoski: Proslaviću Srbiju u trčanju i to mi je cilj! (FOTO)

Mladi reprezentativac Srbije i član Atletskog kluba Crvena Zvezda Jovan Stojoski (19) postigao je velike i značajne rezultate za Srbiju tokom raznih takmičenja u zemlji i inostranstvu.

Iako je kod nas atletika slabo zastupljena kao sport kada se tiče medijskih izveštaja za Jovana se čestito i ne zna a naš portal donosi vam ekskluzivnu priču o momku sa Voždovca koji je u sebe i sport uložio godine i godine truda i pred kojim je velika budućnost.

Jovan Stojoski, Jovan Stojoski: Proslaviću Srbiju u trčanju i to mi je cilj! (FOTO), Gradski Magazin

Vicešampion Srbije u juniorskoj konkurenciji u razgovoru za naš portal govori o tome kako je napustio fudbal koji je trenirao dugi niz godina i pošto je po prirodi “individualac” sebe je pronašao u atletici i Srbiji doneo značajne rezultate. Osim što je drugi u Srbiji na njegovom rekordu od 400 metara, Jovan se može pohvaliti i podarkom da je šesti na balkanu.

Da je svaki početak težak i da se prelazak iz jednog sporta u drugi mnogo teško razvija, da sve to prebrodi, Jovan započinje priču o tome kako je i na koji način došao do trenera Ismaila Mačeva zvanog Maki koji mu je i pomogao da savlada sve prepreke koje ovaj sport nosi.

Jovan Stojoski, Jovan Stojoski: Proslaviću Srbiju u trčanju i to mi je cilj! (FOTO), Gradski Magazin

– Makija sam upoznao u klubu i uveo me je u priču rekao mi da dodjem za dva dana na stadion, nabavio sam opremu i došao sam. U pocetku smo imali odličan odnos a od prosle godine počeli su da dolaze dobri rezultati i naporan rad se isplatio – opisao je Jovan u dahu i dodao da je pre atletike skoro celo detinjstvo trenirao fudbal.

– Fudbalom sam se bavio od kad znam za sebe ali nikako nisam uspevao da pronađem sebe u tom sportu jer sam više individualno opredeljen za sportove u kojima sam pravim rezultate – ističe on.Jovan Stojoski, Jovan Stojoski: Proslaviću Srbiju u trčanju i to mi je cilj! (FOTO), Gradski Magazin

Zbog osnovnog pravila da se trud i te kako isplati, Jovan je pokazao mnogo tako što je počeo da osvaja srebro i bronzu

– Član sam juniorske reprezentacije Srbije, vicešampion sam Srbije u svojoj glavnoj disciplini na 400 metara. Takodje sam šesti na Balkanu, a sa štafetom 4 x 400 m. sam uzeo bronzanu medalju na prvenstvu Balkana u Turskoj ove godine. Prvo mesto sam bio i na republičkom takmicenju u konkurenciji svih srednjih skola u Srbiji – ispričao je mladi atletičar.

Pošto i dalje želi da napreduje a to mu od ruke ide odlično, Stojoski se najviše zahvljuje svom treneru koji je u njega položio mnogo nade vremena i truda pa se ovaj juniorski reprezentativac nada i većim uspesima.

– Za sledeću godinu mi je cilj pre svega da uđem u seniorsku reprezentaciju a gledajući na malo duže staze, zelim da u sledećih par godina ispunim normu za neko veliko takmičenje, pre svega ciljam na evropska prvenstva i time da ostvarim svoj san – zaključio je Jovan Stojoski.

Tekst: Ljuban Kovačević
Foto: Privatna arhiva
(Jovan na slici sa trenerom)

O Tamara Stević

Proveri takođe

izbušene gume, BAHATOST NA VOŽDOVCU! Vlasnici automobila u šoku – Izbušene gume na svim vozilima na parkingu (VIDEO), Gradski Magazin

BAHATOST NA VOŽDOVCU! Vlasnici automobila u šoku – Izbušene gume na svim vozilima na parkingu (VIDEO)

Vlasnike automobila koji su bili parkirani na jednom placu na Voždovcu jutros je dočekalo neprijatno …

BOEMI DOČEKALI SVOJIH PET MINUTA: VELIKA SKADARLIJA OTVORILA ZIMSKU SEZONU!, Gradski Magazin

BOEMI DOČEKALI SVOJIH PET MINUTA: VELIKA SKADARLIJA OTVORILA ZIMSKU SEZONU!

Jedan od najlepših i najstarijih ugostiteljskih objekata u Beogradu, restoran Velika Skadarlija počeo je sa …

Leave a Reply

Your email address will not be published.