, JP Nacionalni Park Kopaonik i MK Resort uredili za posetioce prirodnu atrakciju Jankove bare, Gradski Magazin

JP Nacionalni Park Kopaonik i MK Resort uredili za posetioce prirodnu atrakciju Jankove bare

, JP Nacionalni Park Kopaonik i MK Resort uredili za posetioce prirodnu atrakciju Jankove bare, Gradski MagazinKopaonik postaje sve popularnija letnja turistička destinacija, a njegove brojne atrakcije dostupnije su turistima. Zahvaljujući saradnji JP Nacionalni Park Kopaonik i MK Resorta, najveće hotelske kompanije na Kopaoniku, uređena je još jedna lokacija – pravo blago ove planinske lepotice. U pitanju je rezervat prirode prvog stepena zaštite – Jankove bare, koji se nalazi na prostoru Ravnog Kopaonika u dolini potoka Rečica na oko 1420 m nadmorske visine. Najveću vrednost ovog kompleksnog rezervata čine tresavske zajednice, osetljivi i retki ekosistemi koji su stanište endemičnih biljnih vrsta zaštićenih kao prirodne retkosti, ali i vodozemaca i ptica među kojima se ističu sivi soko, mišar i planinska crvenkapa.

MK Resort je oduvek bio predvodnik i inicijator u promociji letnjeg turizma i aktivnosti koje su dostupne svim posetiocima.

“Nastavićemo da podržavamo ovakve projekte, jer je Kopaonik planina sa izuzetnim potencijalom. Ponosni smo što smo pioniri kada je reč o obeležavanju staze Jankove bare i što imamo mogućnost da utičemo na promoviju naše najlepše planine. Zato ćemo uvek rado podržavati sve aktivnosti koje utiču na poboljšanje turističke infrastrukture, razvoj destinacije i otkrivanje novih mesta koje turisti mogu obilaziti”, istakao je Radoš Đorđević, generalni direktor MK Resorta.

Nacionalni park Kopaonik nedavno je proslavio značajan jubilej, 40 godina postojanja. Preduzeće za zaštitu i razvoj ovog parka prirode godinama unazad intenzivno radi na očuvanju kulturno-istorijskog nasleđa, očuvanju tradicionalnog načina života, kao i na promociji prirodnih lepota i rekontrukciji staza za šetnju.

„Optimistični smo kada je reč o razvoju turističkih lokaliteta na Kopaoniku, iako smo svesni da imamo još dosta posla. Na dobrom smo putu, ali je neophodno da se u realizaciju ovakvih projekata uključe i drugi privredni subjekti u cilju kompletnog razvoja destinacije, a posebno razvoja letnje sezone na Kopaonikuˮ, izjavio je Predrag Šumarac, izvršni direktor za pravne i ekonomske poslove Nacionalnog parka Kopaonik.

Zahvaljujući višedecenijskom iskustvu, trudu, radu i ulaganju u nove sadržaje, letnji meseci na planini postali su popularniji, a Kopaonik je sada živi tokom cele godine. Kredibilitet i unapređenje usluge na kojoj MK Resort i JP Nacionalni park Kopaonik neprekidno radi, rezulitrali su da letnja sezona na Kopaoniku iz godine u godinu postiže sve veći uspeh.

 

 

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, QLED 98“ i OLED 77“ – Veliki ekrani za vrhunski bioskopski užitak, Gradski Magazin

QLED 98“ i OLED 77“ – Veliki ekrani za vrhunski bioskopski užitak

Istinski ljubitelji filmova znaju da svaki odlazak u bioskop pričinjava ogromno zadovoljstvo. Veliki ekran, jasni …

, Kuhinje sa stilom – balans estetike i funkcionalnosti , Gradski Magazin

Kuhinje sa stilom – balans estetike i funkcionalnosti 

Prilikom uređenja kuhinje važno je osigurati balans između estetike i funkcionalnosti. Uređenje vaše kuhinje trebalo …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin