Jun je i ove godine na poljima Tamnjanice u znaku lavande i umetnosti, Jun je i ove godine na poljima Tamnjanice u znaku lavande i umetnosti, Gradski Magazin

Jun je i ove godine na poljima Tamnjanice u znaku lavande i umetnosti

Jun je i ove godine na poljima Tamnjanice u znaku lavande i umetnosti, Jun je i ove godine na poljima Tamnjanice u znaku lavande i umetnosti, Gradski MagazinGalerija na otvorenom Pugmalion na Eko plantaži Tamnjanica ovog juna rezervisana je za izložbu skulptura vajara Nebojše Savovića Nesa iz Gornjeg Milanovca.

Ovo je treća godina kako se “najljubičanstveniji” mesec na plantažama obeležava u znaku i sa umetnicima. Do sada su svoje skulpture u poljima lavande izlagali Petar Hranueli iz Hrvatske, Nikola Smilkov iz Severne Makedonije i Jovana Petković iz Beograda. Svi ovi događaji privukli su veliki broj ljubitelja prirode i umetnosti jer su idealna prilika za druženje i slikanje u živopisnim predelima. Posetioci mogu da uživaju u lokalnim specijalitetima i da se počaste zanimljivim suvenirima.

Nema sumnje da će tako biti i 24.juna ove godine kada će biti prikazana dela Nebojše Savovića Nesa. Posetioci Galerije Pigmalion biće u prilici da se upoznaju sa 15 ostvarenja ovog umetnika što je samo deo njegovog bogatog umetničkog opusa.

Savović je 16 godina radio kao vajar u Hramu Svetog Save u Beogradu a poznat je i po mnogim monumentalnim delima u Srbiji i Republici Srpskoj. Gost Eko plantaže Tamnjanica kaže da se “kamen ne može prevariti”:

“Morate ga poznavati, voleti i umeti s njim. Svaki oblik koji napravite u kamenu, mora oslikavati njegov karakter. Kamen traži strpljenje i savršenu obradu. U kamenu nema foliranja. Uspeli ste kada u kamenu, hladnom materijalu, napravite topao oblik. Emociju.”

Ova izložba je uvod u ovogodišnji serijal umetničkih kolonija i simpozijuma u Tamnjanici. Jedna od njih rezervisan je za vajare i održaće se od 10. do 24.septembra.

 

 

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024., Gradski Magazin

BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024.

Svečana dodela priznanja BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024, održana je 13. maja, u hotelu Hyatt …

, Da li čistiji vazduh u kafićima “čisti” i goste iz lokala, Gradski Magazin

Da li čistiji vazduh u kafićima “čisti” i goste iz lokala

Sve učestalije najave da bi Srbija mogla zabraniti pušenje u zatvorenom uplašila je vlasnike ugostiteljskih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin