pravi, Kada znate da je on pravi?, Gradski Magazin

Kada znate da je on pravi?

Vodič za dame: Kada znate da je on pravi?

Večita težnja pravoj ljubavi, leptirićima u stomaku, osećaju da se pogledom razumete, da li je sve to mit ili relna potreba svakog bića? Kojoj vi vrsti pripadate, onima koji veruju u ljubav za sva vremena ili delite moje mišljenje da to samo postoji u bajkama? Sećam se kao klinka još u osnovnoj školi bila sam zaljubljena u jednog dečaka, koji je bio najveći šmeker u školi. Uvek sam se trudila da budem u njegovoj blizini, da se makar družimo kao drugovi, samo da sam uz njega.

pravi, Kada znate da je on pravi?, Gradski Magazin

Godinama je taj osećaj pratio sve do završetka osnovne škole, pa i koju godinu kasnije u gimnaziji. Uvek sam sve momke kasnije poredila sa tom prvom simpatijom, sa tim osećajem koji mi je stvarao leptiriće u stomaku, kada god bih pomilslila na njega. Kada si mlađi svaki trenutak ti je sa osobom koja ti se veoma dopada važan. Od načina na koji on stoji, priča, smeje pa čak i njegove navike, koje mogu biti i odvratne, ali tebi su božanstvene. Pričajući sa raznim parovima, shvatila sam da se svima  priča svodi na isto. Kada smo se upoznali, znala sam da je on taj ili znao sam da je ona žena mog života. Uvek sam se pitala i danas se pitam, kako možeš da znaš?Koji je taj osećaj?Kod mene je postojao problem druge prirode, za mene je svaki dečko u koga bih se zaljubila bio onaj pravi. Naivno ili detinjasto, uvek sam za one pored kojih bih osećala te leptiriće u stomaku, mislila da su oni pravi za ceo život, ali kao i uvek ispadne mućak. I tako iz godine u godinu, ja sve starija i dalje nemam odgovore na pitanja.

Da li se pored te osobe osećaš sigurno, spokojno, smireno, zadovoljno i nasmejano, šta je zapravo ta prava ljubav?Oko mene sve veze od po nekoliko godina, brakovi od po nekih dvadesetak godina i svašta su zajedno pretumbali i preživeli i zajedno ostaju. Meni je teško da održim vezu od godinu dana, dve, a da zamislim sebe u rečenici : “ Zauvek dok nas smrt ne rastavi, stresem se.” Uvek mi je i poimanje braka bilo drugačije od svih drugarica. Nisam od onih devojaka koje sanjaju venčanje ili belu venčanicu, i te bljak stvari.

Moje mišljenje se nije promenilo od kada znam za sebe. Drugarice se zaprose, udaju, a ja i dalje kao Don Kihot se borim sa vetrenjačama, pitanjima o pravoj ljubavi? Ne znam, da li je moje poimanje ljubavi i onog pravog možda iskrivljeno, neprihvatljivo? Želim da verujem, da za pravu ljubav treba imati strpljenja, nadu i veru , da je možda sve to istinito i da će i mene jednog dana okrznuti ta Amorova strela. Možda poludim i stanem na ludi kamen, a do tada ću istraživati da li je sve to mit ili naša istinska potreba, da budemo celoviti uz tu našu drugu polovinu, za kojom vekovima tragamo.

Ovu pesmu vam poklanjam u nadi da poverujem da onaj pravi postoji:

O Jelena Filipović

Proveri takođe

Konstruktivizam, Konstruktivizam? Zajedno možemo sami…, Gradski Magazin

Konstruktivizam? Zajedno možemo sami…

Konstruktivizam? Šta je konstruktivistička terapija? Da li biste želeli da se upoznate sa njom? Da …

homofobija, nauka, kako nastaje, Kako nastaje homofobija? Evo šta kaže nauka, Gradski Magazin

Kako nastaje homofobija? Evo šta kaže nauka

Kako nastaje homofobija? Evo šta kaže nauka na tu temu i o slučaju u Oralandu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin