, Kako birati akcentne komade nameštaja za autentičnost enterijera, Gradski Magazin

Kako birati akcentne komade nameštaja za autentičnost enterijera

Akcentni elementi igraju glavnu ulogu u uređenju enterijera, dodajući prostoru notu sofisticiranosti i stila. Oni predstavljaju fokusnu tačku ambijenta i stvaraju odgovarajući kontrast u odnosu na ostatak nameštaja. Svaku prostoriju mogu na poseban način da transformišu i ključ su za postizanje savršene ravnoteže između funkcionalnosti i estetike. U okviru ovog teksta otkrićemo vam koji sve komadi nameštaja mogu biti akcentni, kao i kako da ih najbolje kombinujete prilikom uređenja doma.

Stolice ili fotelje se vrlo često koriste kao akcentni komadi nameštaja, a ukoliko odlučite da u vašem domu to bude stolica, potražite interesantan model sa kvalitetnim štofom ili bojom koja vam se dopada.

Stolica na ljuljanje YOKA u plavom štofu je izuzetan izbor za vaše maksimalno uživanje. Prati položaj vašeg tela i tako doprinosi potpunom osećaju komfora. Lako se može uskladiti sa raznim stilovima i uklopiti u savremene ambijente doma, a ukoliko se opredelite baš za ovu boju štofa, nema sumnje da će postati pravi akcentni komad.

, Kako birati akcentne komade nameštaja za autentičnost enterijera, Gradski Magazin
Kako birati akcentne komade nameštaja za autentičnost enterijera 4

U ambijent možete ubaciti i dekorativnu šarenu tapetu, a možete ga umiriti svedenim dizajnom i dekorom jedne, ili pak dve spojene komode SEA 3F, zajedno sa podnom lampom 37f7801 minimalističkog dizajna.

Veliki komadi takođe mogu biti u ulozi akcentnog nameštaja. Ukoliko u domu imate puno sitnih detalja, ili je korišćeno dosta boja i paterna, onda je najbolje da akcent bude jedan veći, dizajnerski sveden komad, ali sa upadljivom bojom koja dopunjuje ostatak sobe.

Takođe, ako je ambijent u prigušenim tonovima, ili u monohromatskoj paleti boja, takođe je dobar izbor impozantan atraktivni komad koji će uvesti sasvim novu boju u prostor i doprineti potrebnoj dinamici koja čini prostor dopadljivijim i živahnijim. U istu svrhu može poslužiti i dekorativna slika KONJI 50×100, koja uz sve to donosi i potrebno osveženje, a i sama po sebi je detalj koji privlači pažnju.

U monohromatski uređenu prostoriju, sa tapetom u prigušenim tonovima, sjajno bi se uklopila ugaona garnitura CLOUD u bakarno narandžastoj boji. Prijatna dizajnerska nota koja se ogleda kroz savremeni svedeni stil, kao i kroz prijatnu teksturu samog štofa, doprinosi fleksibilnom kombinovanju sa raznovrsnim komadima nameštaja.

Pored svoje dekorativne uloge, kao i osnovne uloge, garnitura poseduje i mogućnost rasklapanja u ležaj za spavanje, kao i kutiju za odlaganje posteljine, pa je tako i funkcionalnost zadovoljena.

Prostori u dvorištu ili na terasi često su u svedenim bojama, bez velikih kontrasta, kao i baštenski nameštaj koji je uglavnom u neutralnim bojama. Ipak, baštenski set ROME je atraktivno rešenje za opuštanje u letnjim mesecima koje odlikuje rustičan stil u zanimljivoj petrolej boji.

Ukoliko se pored svojm ornamentalnim dekorativnim detaljima i bojom ne istakne dovoljno u vašem delu za omiljenu jutarnju kafu, dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da akcente dodatno unesete drugim manjim komadima, poput pletenog taburea i jastuka za stolicu koji će dodatno naglasiti nameštaj.

Akcentni nameštaj je zapravo onaj koji se ističe u odnosu na ostatak dekoracije ili stila prostora. Prevazilazi svoju puku funkcionalnost i dodatno doprinosi estetici i karakteru prostora. Može biti i u drugačijem stilu od ostatka vašeg nameštaja za još veći kontrast i neverovatan efekat.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU , Gradski Magazin

„OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU 

OKS i brend Jaffa cakes najavili jubilarni 30. Olimpijski dan „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U …

, Ako do sada niste, ova tri filma morate odgledati, Gradski Magazin

Ako do sada niste, ova tri filma morate odgledati

Prolećni dani nas već dugo mame da sve svoje slobodno vreme provodimo napolju – pored …

Jedan komentar

  1. Excellent to the point article and news.. Well appreciated, My sites: OKBet

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin