, Kako birati akcentne komade nameštaja za autentičnost enterijera, Gradski Magazin

Kako birati akcentne komade nameštaja za autentičnost enterijera

Akcentni elementi igraju glavnu ulogu u uređenju enterijera, dodajući prostoru notu sofisticiranosti i stila. Oni predstavljaju fokusnu tačku ambijenta i stvaraju odgovarajući kontrast u odnosu na ostatak nameštaja. Svaku prostoriju mogu na poseban način da transformišu i ključ su za postizanje savršene ravnoteže između funkcionalnosti i estetike. U okviru ovog teksta otkrićemo vam koji sve komadi nameštaja mogu biti akcentni, kao i kako da ih najbolje kombinujete prilikom uređenja doma.

Stolice ili fotelje se vrlo često koriste kao akcentni komadi nameštaja, a ukoliko odlučite da u vašem domu to bude stolica, potražite interesantan model sa kvalitetnim štofom ili bojom koja vam se dopada.

Stolica na ljuljanje YOKA u plavom štofu je izuzetan izbor za vaše maksimalno uživanje. Prati položaj vašeg tela i tako doprinosi potpunom osećaju komfora. Lako se može uskladiti sa raznim stilovima i uklopiti u savremene ambijente doma, a ukoliko se opredelite baš za ovu boju štofa, nema sumnje da će postati pravi akcentni komad.

, Kako birati akcentne komade nameštaja za autentičnost enterijera, Gradski Magazin
Kako birati akcentne komade nameštaja za autentičnost enterijera 4

U ambijent možete ubaciti i dekorativnu šarenu tapetu, a možete ga umiriti svedenim dizajnom i dekorom jedne, ili pak dve spojene komode SEA 3F, zajedno sa podnom lampom 37f7801 minimalističkog dizajna.

Veliki komadi takođe mogu biti u ulozi akcentnog nameštaja. Ukoliko u domu imate puno sitnih detalja, ili je korišćeno dosta boja i paterna, onda je najbolje da akcent bude jedan veći, dizajnerski sveden komad, ali sa upadljivom bojom koja dopunjuje ostatak sobe.

Takođe, ako je ambijent u prigušenim tonovima, ili u monohromatskoj paleti boja, takođe je dobar izbor impozantan atraktivni komad koji će uvesti sasvim novu boju u prostor i doprineti potrebnoj dinamici koja čini prostor dopadljivijim i živahnijim. U istu svrhu može poslužiti i dekorativna slika KONJI 50×100, koja uz sve to donosi i potrebno osveženje, a i sama po sebi je detalj koji privlači pažnju.

U monohromatski uređenu prostoriju, sa tapetom u prigušenim tonovima, sjajno bi se uklopila ugaona garnitura CLOUD u bakarno narandžastoj boji. Prijatna dizajnerska nota koja se ogleda kroz savremeni svedeni stil, kao i kroz prijatnu teksturu samog štofa, doprinosi fleksibilnom kombinovanju sa raznovrsnim komadima nameštaja.

Pored svoje dekorativne uloge, kao i osnovne uloge, garnitura poseduje i mogućnost rasklapanja u ležaj za spavanje, kao i kutiju za odlaganje posteljine, pa je tako i funkcionalnost zadovoljena.

Prostori u dvorištu ili na terasi često su u svedenim bojama, bez velikih kontrasta, kao i baštenski nameštaj koji je uglavnom u neutralnim bojama. Ipak, baštenski set ROME je atraktivno rešenje za opuštanje u letnjim mesecima koje odlikuje rustičan stil u zanimljivoj petrolej boji.

Ukoliko se pored svojm ornamentalnim dekorativnim detaljima i bojom ne istakne dovoljno u vašem delu za omiljenu jutarnju kafu, dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da akcente dodatno unesete drugim manjim komadima, poput pletenog taburea i jastuka za stolicu koji će dodatno naglasiti nameštaj.

Akcentni nameštaj je zapravo onaj koji se ističe u odnosu na ostatak dekoracije ili stila prostora. Prevazilazi svoju puku funkcionalnost i dodatno doprinosi estetici i karakteru prostora. Može biti i u drugačijem stilu od ostatka vašeg nameštaja za još veći kontrast i neverovatan efekat.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Kuhinje sa stilom – balans estetike i funkcionalnosti , Gradski Magazin

Kuhinje sa stilom – balans estetike i funkcionalnosti 

Prilikom uređenja kuhinje važno je osigurati balans između estetike i funkcionalnosti. Uređenje vaše kuhinje trebalo …

Wizz Air uvodi posebne letove iz Srbije na Evropsko fudbalsko prvenstvo 2024. godine

Direktni letovi za fudbalske navijače iz Beograda do Nemačke na utakmice grupne faze reprezentacije Srbije …

Jedan komentar

  1. Excellent to the point article and news.. Well appreciated, My sites: OKBet

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin