, Kako da održite vezu sa svojim klijentima u doba koronavirusa?, Gradski Magazin

Kako da održite vezu sa svojim klijentima u doba koronavirusa?

, Kako da održite vezu sa svojim klijentima u doba koronavirusa?, Gradski MagazinVeruje se da je jedna od najcenjenijih osobina kod ljudi sposobnost  prilagođavanja novim okolnostima. Oni koji je poseduju, pamtiće 2020. godinu boljom od onih koji nisu vični prilagođavanju. Ista stvar je i s biznisom.

Globalna kriza prouzrokovana koronavirusom stavila je različite izazove pred sve kompanije. Zajedničko za sve njih je upravo potraga za najboljim načinom da se odogovori na novonasatale okolnosti i održi kvalitetan odnos s kijentima.

Gotovo sve firme suočavaju se sa izazovom da unutrašnju strukturu i način rada usklade s novom situacijom. Istovremeno, pred njima je zahtev da osmisle kako će nastaviti da komuniciraju sa svojim klijentima. Zbog toga u nastavku ovog teksta sa vama delimo nekoliko korisnik saveta kako da tokom pandemije održite, a možda čak i unapredite odnos sa svojim klijentima.

Prvi i najvažniji savet je da vaša komunikacija  bude pravovremena. Za vreme vanrednog stanja uvode se i smenjuju različite mere, a protok informacija je brži nego u redovnim uslovima. Ovaj tempo bi trebalo da isprati i vaš biznis.

Veoma je važno da trenutne okolnosti pokušate da posmatrate kao priliku da ojačate partnerski odnos s klijentima. Pomozite im da ih i oni takvim vide, tako što ćete svoje usluge prilagoditi situacijii i stvoriti dodatnu vrednost za klijenta.

Osnovni ton komunikacije i oblikovanje ključnih poruka treba se temeljiti na iskrenosti.

U vreme krize poput ove u kojoj smo sada, menjaju se potrošačke navike. Uslovljeni mnogim ograničenjima, klijenti su sada spremniji na korišćenje online usluga. Zato i uslugu treba prilagoditi novom potrošačkom ponašanju., pa je jedan od najsigurnijih načina stavljanje fokusa na online. Treba razmotriti i mogućnosti digitalne transformacije biznisa, pa iskoristite ovaj period da biste proverili u kolikoj meri i s kojom efikasnošći možete poslovati online.

Edukujte klijente i pomozite im da shvate, usvoje i koriste vaše usluge, koje su nastale kao odgovor na novonastalu situaciju. Informišite ih o stvarima koje ste promenili i zašto su za njih kao klijente važne. Upotrebite sve raspoložive kanale da ih o tome obavestite – sajt, društvene mreže, SMS, imejl…

Najzad, iskustva ranijih kriza pokazuju da je solidatnost ključna u ovakvim situacijama. Zato pronađite način da u okviru svojih mogućnosti pomognete zajednici u kojoj poslujete. Delujete društveno odogovorno kao kompanija, a zahvalnost klijenata neće izostati.

IZVOR: NAŠA MREŽA

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU , Gradski Magazin

„OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU 

OKS i brend Jaffa cakes najavili jubilarni 30. Olimpijski dan „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U …

, Ako do sada niste, ova tri filma morate odgledati, Gradski Magazin

Ako do sada niste, ova tri filma morate odgledati

Prolećni dani nas već dugo mame da sve svoje slobodno vreme provodimo napolju – pored …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin