mobilni, Kako da pronađete zaturen mobilni bez korišćenja drugog telefona ?!, Gradski Magazin

Kako da pronađete zaturen mobilni bez korišćenja drugog telefona ?!

Ne znam za vas, ali meni se često desi da zaboravim gde sam ostavila mobilni. Možda je u kuhinji? Ili u kupatilu? Da nije… A, eno ga ispod kataloga/šala/gomile papira!

Sve je to bilo mnogo lakše kada sam imala aktivan fiksni telefon (uređaj, ne samo žicu) i dva mobilna – privatni i poslovni. Ali otkad „baksuzi“ izmisliše mobilne za dve kartice, pa ja obe ubacih u isti aparat, nema te privilegije.

Ipak, pošto većina nas ima Google nalog (gmail, Google+, Youtube, itd), muka je manja. Ako međ’ koječime zagubite telefon (koji ima pristup vašem Google nalogu, što važi za većinu današnjih pametnih telefona), na desktop/laptop računaru se ulogujte na svoj Google nalog, pa u istom pretraživaču (browser-u – Explorer, Mozilla Firefox, Chrome, itd) u liniji za unos adrese kucajte: security.google.com. Jednostavno pronađite „Nedavne aktivnosti“, pa kliknite na „Uređaji“.

mobilni, Kako da pronađete zaturen mobilni bez korišćenja drugog telefona ?!, Gradski Magazin

Ovo će vas odvesti na stranicu na kojoj možete pronaći svoj mobilni telefon (a možda i zatureni tablet).

mobilni, Kako da pronađete zaturen mobilni bez korišćenja drugog telefona ?!, Gradski Magazin

Kliknite na naziv uređaja i dobićete opciju „Pronađite Android uređaje pomoću menadžera Android uređaja“. Na raspolaganju vam je i „Pristup nalogu: Ukloni“, ako neko sa nepoznatog uređaja (mobilnog, tableta ili desktop/laptop računara neovlašćeno pristupa vašem Google nalogu), ali o tom po tom.

Klikom na opciju „Pronađite Android uređaje pomoću menadžera Android uređaja“ dobijate prilično preciznu poziciju vašeg telefona na Google mapama, ali i dve opcije u gornjem levom uglu, ispod naziva uređaja i još nekoliko tehničkih sitnica. Možda vam računar ovde zatraži da potvrdite lozinku. Jedna od njih je „Zvoni“. Kada na nju kliknete, mobilni zvoni 5 (i slovima: pet) minuta, dok ne pritisnete aktivno dugme (tj. dugme za gašenje).

mobilni, Kako da pronađete zaturen mobilni bez korišćenja drugog telefona ?!, Gradski MagazinI eto, ko kaže da mobilni ne ume „sam da se javi“ kad ga zaboravimo pod hrpom krpica ili papira, a možda i u nekoj tašni ili jakni? Još da nam se i ključevi, naočare i druge sitnice koje lako gubimo prikače „na mrežu“ i nema više muka.

 

O Jelena Filipović

Proveri takođe

, Istraživanje: Deca više ne žele da budu nastavnici i lekari već influenseri, Gradski Magazin

Istraživanje: Deca više ne žele da budu nastavnici i lekari već influenseri

Deca više ne žele da postanu nastavnici, lekari i biznismeni već influenseri, pokazalo je novo …

, Pronađite najbolju cenu za Otkup procesora, mobilnih telefona i Masina za Rudarenje, Gradski Magazin

Pronađite najbolju cenu za Otkup procesora, mobilnih telefona i Masina za Rudarenje

Ako tražite moćne rigove za rudarenje kriptovaluta, mi smo tu da vam ponudimo najbolje mašine …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin