domaće zvezde, Kako domaće zvezde pevaju na engleskom (VIDEO), Gradski Magazin
Foto: ATA Images

Kako domaće zvezde pevaju na engleskom (VIDEO)

Ako ste kliknuli na ovaj naslov očekujući urnebesno smešne klipove ala „ajvar sam proždrnula“, to će izostati ovaj put.


Naime, neki od naših poznatih pevača ne samo da umeju da se „snađu“ na engleskom, nego komotno mogu da rade u nekoj prevodilačkoj agenciji! Prva na spisku je svakako Dragana Mirković koja je još kao dete maštala o tome da nauči perfektno engleski, radi kao turistički vodič i obiđe ceo svet.

Njen san se ostvario, ali ne na način koji je zamislila – umesto turističkog vodiča, postala je jedna od najboljih balkanskih pevačica, a perfektno znanje engleskog je samo doprinelo njenoj karijeri – devedesetih je objavila album na engleskom, a pre nekoliko godina i duet:

Fanovi Marije Šerifović potvrdiće vam da u njenom izvođenju pesama na engleskom jeziku gotovo da nema razlike u pređenju s nekim izvođačem kome je to maternji jezik.

Na njenim koncertima i nastupima obavezno je u prvom bloku splet stranih pesama koje se kreću od grupe Queen pa do Adele. Uostalom, poslušajte:

Naporedo s velikim uspehom koji je ostvario na Evroviziji s pesmom “Lane moje”, Željko Joksimović ne samo što je počeo da peva strane svetske hitove, već je čak snimio i svoju pesmu na engleskom. Poznat kao veliki perfekcionista, ne sumnjamo da je predano vežbao sve dok nije postigao ovako dobar izgovor:

Jedna od misterija univerzuma je zašto Jelena Karleuša nije izbacila album za ino tržište kad je veoma solidna na engleskom, naročito ako pogledamo video intervjue za turske medije. Pogledajte kako je još pre 20 godina otpevala planetarni hit “Don’t speak” grupe No Doubt.

Pre nego što je postao jedan od najpopularnijih pop pevača, Saša Kovačević je bio član benda koji je nastupao po beogradskim klubovima, čega se veoma dobro sećaju stari klaberi. Tada je (a i sada) bio manir da pre hitova za đuskanje i narodnjaka bend zagreje publiku stranim hitovima, što je Kovačeviću polazilo za rukom. Već 2013. godine objavio je pesmu na engleskom koja je naišla na odličan odziv:

Još jedna velika “gre’ota božija” je to što Emina Jahović s onakvim izgledom, glasom, stilom i manirima (jedne svetske zvezde) ne objavljuje albume na engleskom jeziku – kojim veoma dobro vlada. Ovaj spot se, doduše, jedno vreme vrteo na MTV-u, a mi Emini želimo da se pokrene po pitanju inostrane karijere:

Sve u svemu, naše pevačke zvezde sudeći po harizmi, talentu, stilu – i najzad, vladanju engleskim jezikom, mogu rame uz rame da stanu sa svetskim pevačima, ako ne i da imaju svetski priznate karijere.

Ko je vaš favorit, pišite nam u komentarima!

O Sinisa Kraljevic

Proveri takođe

, Stiže Hoop Mentality – Inovativna Platforma za Edukaciju Košarkaških Trenera, Gradski Magazin

Stiže Hoop Mentality – Inovativna Platforma za Edukaciju Košarkaških Trenera

Hoop Mentality sa ponosom najavljuje otvaranje svoje premium platforme – zajednice dizajnirane isključivo za košarkaške …

čačak, Za primer celoj Srbiji: Gradska uprava Čačka gradi poverenje kroz direktan kontakt sa građanima!, Gradski Magazin

Za primer celoj Srbiji: Gradska uprava Čačka gradi poverenje kroz direktan kontakt sa građanima!

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović kraj meseca uvek koristi kako bi organizovao prijem za građane, te …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin