don kafa, Kako je lepo videti te opet: Na koga ste upravo pomislili?, Gradski Magazin

Kako je lepo videti te opet: Na koga ste upravo pomislili?

don kafa, Kako je lepo videti te opet: Na koga ste upravo pomislili?, Gradski MagazinPre tačno 5 godina, na beogradskom aerodromu zagrlila sam najboljeg prijatelja i ispratila ga na drugi kontinent. Od tad se nismo videli. Iako nam razlika u vremenskoj zoni nije baš naklonjena, napredak tehnologije omogućio je da svakodnevno čujemo glas jednom drugom i budemo prisutni u životima. Ali, fali ono nešto.

Pre tačno 15 godina, sestra i ja našle smo sreću u dva različita grada i, iako udaljene „samo“ 90 kilometara, i mada u istoj vremenskoj zoni, svakodnevno nam nedostaje ono nešto.

U junu ću sa vršnjacima proslaviti 20 godina od kraja osnovne škole. Zahvaljujući društvenim mrežama, dve decenije bili smo u kontaktu i čini se da znamo sve jedni o drugima, ko gde radi, ko je dobio unapređenje, kome je ćerkica krenula u prvi razred, a ko je tek postao tata i kome ćemo ove jeseni ići na venčanje… Radujemo se tom junskom skupu i mada mislimo i osećamo isto, niko još nije priznao da je svih ovih godina falilo ono nešto – zagrljaj, prisutnost, zvuk smeha uživo, podrhtavanje u glasu zbog rečenice „moram nešto da ti kažem“, koje se ne oseti dok razgovarate telefonom.

Dok sa mamom delim razmišljanja o onima koje sam poželela, sipa mi omiljenu Doncafé Moment kafu u prepoznatljivu crvenu šoljicu i uz široki osmeh dodaje „kako je lepo videti je opet“. Ta rečenica ostavlja mi toliko snažan utisak da već mogu zamisliti kako je izgovaram na istom onom beogradskom aerodromu kad posle pet godina prvi put zagrlim najboljeg prijatelja, ali i kad posle mesec dana razdvojenosti poljubim sestru, i kad u junu posle 20 godina ponovo sednem u školsku klupu okružena odraslim ljudima, koje znam od prvog razreda osnovne.

Kome vi želite reći „kako je lepo videti te opet“? Da li imate tu jednu osobu zbog koje biste rado preplivali okean, samo da možete, jer – iako vam je tehnologija dala mogućnosti, ipak vam fali ono nešto? Na koga prvo pomislite i kome biste rado potrčali u zagrljaj, da vas ne razdvaja tih malih, ali ipak džinovskih 90 kilometara? Da li vam nedostaje ljubimac koji laje na vas dok se gledate preko video poziva, ili deka koji nikako da nauči kako da vas pozove tako da se vidite? Zna on to dobro, ali ne želi. On hoće da vas vidi uživo.

Čijem glasu biste se obradovali kad bi vam tačno uz uho rekao tih šest reči? I da li je ljubav vašeg života baš morala da se odseli u drugu državu? Ili je to uradio samo da bi mogao da vam kaže „kako je lepo videti te opet“?

S kim jedva čekate da popijete kafu kod kuće, da se usred razgovora stišate u istom trenutku, svesni da napokon imate ono što je falilo sve vreme – zagrljaj, prisutnost, zvuk smeha uživo, podrhtavanje u glasu zbog svega što ste jedva čekali da kažete jedno drugom. Uživo. I zato recite, bez ustručavanja i dvoumljenja:

„Kako je lepo videti te opet.“

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024., Gradski Magazin

BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024.

Svečana dodela priznanja BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024, održana je 13. maja, u hotelu Hyatt …

, Baštenski komadi za sopstvenu prolećnu idilu, Gradski Magazin

Baštenski komadi za sopstvenu prolećnu idilu

Kada nam dođu topliji dani, svi poželimo da što više vremena provodimo van kuće. Pored …

Jedan komentar

  1. We have a site for sports games. You must be interested. philippine online casino

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin