tretman lica, kako odabrati, KAKO ODABRATI NAJBOLJI TRETMAN LICA?, Gradski Magazin

KAKO ODABRATI NAJBOLJI TRETMAN LICA?

Pitate se kako da zaboravite na stres, svakodnevne brige i brz život? Postoji vise načina na koje možete da opustite sopstveno telo i okrepite duh u stilu poznatih svetskih zvezda.


Poslednjih godina trend podmlađivanja a prvenstveno nege kože je sve aktuelniji, što je posebno izraženo na zapadu, ali sasvim sigurno taj talas zahvatio je I Srbiju. Pitate se kako odabrati najbolji tretman za vaš tip kože i godine? U nastavku ćemo vam predstaviti neke od najboljih načina nege kože lica.

tretman lica, kako odabrati, KAKO ODABRATI NAJBOLJI TRETMAN LICA?, Gradski Magazin

Higijenski tretman lica je deo lične higijene lica i podrazumeva čišćenje kože i pročišćavanje pora, kao i hidriranje kože i pojačavanje mikrocirkulacije. Pojačana mikrocirkulacija pospešuje proizvodnju kolagena i elastina, dajući koži elastičnost i čvrstinu. Za optimalnu negu preporučuje se po jedan higijenski tretman u svakom godišnjem dobu. Dva tretmana godišnje su minimum koji, uz odabir preparata koji  odgovaraju tipi i stanju kože, morate priuštiti svom licu ukoliko želite da odražite njegov zdrav izgled.

Polutretman lica podrazumeva optimalnu negu kože i poboljšanje cirkulacije a samim tim i tonusa mišica lica koji sa godinama slabi. Ukoliko redovno sprovodite ovaj tretman, možete sprečiti pojavu novih bora ali umanjiti vidljivost postojećih.

Klasičan tretman lica je osnovni preduslov za zdravlje i lepotu vase kože i preporučuje se bez obzira da li imate problematičnu koću lica ili ne. Nečistoće koje se nakupljaju u porama nisu samo estetski problem, već onemogućavaju hranljivim svojstvima preparata da nahrane I oporave kožu.

Biološki tretman lica bazira se na anti-age principu.  Primenom visokokoncetrovnih preparata, koji imaju za cilj regeneraciju, lifting, oksigenaciju ili hidrataciju, popunjavaju se reserve vlage, koža se hrani I dubinski regeneriše. Ovim tretmanima se usporava proces starenja, smanjuje se stvaranje bora, koža se dubinski hrani I produžava se efekat hijaluronskih filera. Za lakši unos hranljivih materija koristi se ultrazvuk.

Anti-age tretmani lica obuhvataju sve korake uobičajene nege lica sa akcentom na upotrebu proizvoda namenjenih za zrelu kožu I negu kože protiv starenja. Vremenom koža postaje tanja a samim tim je lice podložnije štetnom dejstvu slobodnih radikala. Proizvodnja kolagena slabi, gubi se elastičnost I tonus a mladim ćelijama je potrebno daleko vise vremena da migriraju u gornji sloj kože, čineći da koža izgleda beživotno I tamno. Protokoli mogu uključivati hemijske pilinge, kolagenske maske, specijalne serume koji sadrže anti-oksidanse.

Sa ovom vrstom nege treba krenuti od 30-ih jer neke kože u tim godinama pokazuju znak zrelosti.

Tretman hidratacije je ključ za vaš mlađi I zdraviji izgled tena. Imati suvu kožu znači da istoj nedostaje vlaga, da nega nije adekvatna I da joj je potrebna dubinska hidratacija. Vreme, zagađenje, štetni UV zraci, suv vazduh tokom zime, previse izlaganja sunčevim zracima samo su neki od faktora koji dovode do dehidracije kože. Rezultat je smanjena proizvodnja kolagena I gubljenje elatičnosti. Koža dobija grublju teksturu I fine linije počinju da se pojavljuju. Ostali efekti na koži su suvoća, prerano starenje, ekcem I akne.

Jedan od efikasnih tretmana koje preporučujemo je svakako Power Hyaluronic tretaman. Hijaluronsa kiselina je odličan hidro-podsticaj. Ona je u stanju da prodre do gornjeg sloja kože I poboljša apsorpciju vlage I spreči gubitak vode. Napedna nano-tehnologija omogućila je inkapsuliranim molekulima hijalurona I preparatima koje ih sadrže da zauzmu jedno od vodećih mesta u rešavanju ovog problema. Tretman se preporučuje već od 25-e godine a sve je više popularan kod osoba muškog pola.

Tretman za prosvetljenje kože tkz. Hollywood-ski sjaj daje vašoj koži blistav efekat I izgubljenu svežinu, vraća energiju oštećenoj I dehidriranoj koži, prosvetljuje I ujednačava ten. Visoka koncetracija vitamina C (15%) kome je pridodat ekstrakt nara (6%) sa anti-age efektom daje snažno anti-oksidativno delovanje. Koža će biti vidno svežija nakon samo jednog tretmana. Tretman se preporučuje od 20-e godine, pušačima, kojima je pod uticajem nikotina narušena prirodna boja tena a posebno pred neki važan događaj

Posetite Calista beauty centar!

KAKO ODABRATI NAJBOLJI TRETMAN LICA?, Gradski Magazin

Foto: makeupandbeauty.com

O Jelena Filipović

Proveri takođe

, Istraživanje: Deca više ne žele da budu nastavnici i lekari već influenseri, Gradski Magazin

Istraživanje: Deca više ne žele da budu nastavnici i lekari već influenseri

Deca više ne žele da postanu nastavnici, lekari i biznismeni već influenseri, pokazalo je novo …

, Dodeljenja prestižna godišnja “321 Srbija” priznanja: Laureati ministri, humanitarci, gradonačelnici, kao i predsednik Vučić, Gradski Magazin

Dodeljenja prestižna godišnja “321 Srbija” priznanja: Laureati ministri, humanitarci, gradonačelnici, kao i predsednik Vučić

Održan je drugi po redu godišnji “321 Srbija” događaj, a brojne visoke zvanice i gosti …

Jedan komentar

  1. Koji god tretman da uradite, svaki daje neki lep rezultat ukoliko ga radi profesionalno lice i sa merom. Pocnite polako, sitnicama i blagim preparatima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin