KAKO ODABRATI PRAVU BOJU NAMEŠTAJA ZA DNEVNI BORAVAK ?, Gradski Magazin

KAKO ODABRATI PRAVU BOJU NAMEŠTAJA ZA DNEVNI BORAVAK ?

KAKO ODABRATI PRAVU BOJU NAMEŠTAJA ZA DNEVNI BORAVAK ?, Gradski MagazinBoje su važan činilac svakog prostora i imaju bitnu ulogu u opremanju doma. Ne samo da odražavaju nečiji ukus i stil, već mogu imati i veliki uticaj na raspoloženje. Bez obzira da li više volite “hladne” ili “tople” boje, prilikom kombinovanja treba voditi računa i pravilno uklapati njihove određene nijanse sa vrstom nameštaja, bojom zidova i ostalim dekorom. Ukoliko ovog proleća odlučite da preuredite vaš dnevni boravak, dizajnerski tim Forma Ideale ima nekoliko saveta kako da pravilno kombinujete njegove segmente.

Dnevni boravak, po nepisanom pravilu, mesto je u kome najčešće boravimo. Zato se njegovom opremanju ili preuređivanju treba pažljivo posvetiti. Često provetravanje dnevnog boravka je imperativ, kao i osunčanost ambijenta u što većoj meri. Pored toga, pojedinim detaljima, poput zelenog bilja, svakom ambijentu možete udahnuti živahnost i svežinu. Ono na šta posebno u samom planiranju treba obratiti pažnju jeste da li se opredeljujete za “tople” ili “hladne” boje. Ukoliko imate prostoriju belih zidova, a volite „hladne“ boje nameštaja, idealno rešenje može biti nameštaj modernih linija u nijansama plave, poput ležaja VEGA. Belina zidova probudiće dodatnu jasnoću misli i osećanja, a plave nijanse će vas opustiti. Ukoliko želite da u prostor dodate još koji komad nameštaja, uz ovu kombinaciju idealan je klub sto JESSICA. Dodatno, dnevni boravak možete oplemeniti ukrasnim detaljima poput jastučića, tepiha ili tapeta u dekoru sa geometrijskim šarama.

Ako raspolažete prostorom većih dimenzija, a pri tom je sam ambijent dobro osvetljen, usudite se da kombinujete “hladne” boje, poput tamno zelenih zidova (koja u sebi nosi veću količinu plave) i ljubičastog nameštaja za sedenje, poput ugaone garniture ELENA. Ljubičasta boja, u svojim svetlijim ili tamnijim nijansama, pored umirujućeg efekta, ima i efekat podržavanja autentičnosti i dostojanstva. Ovakvoj dnevnoj sobi možete dodati sitnije komade nameštaja u drvo dekoru, poput komode ADDA 3K4F i klub stola u kombinaciji bele i drvo dekora, kao što je klub sto ATRIA, a što daje dovoljnu dozu topline potrebnu svakom većem ambijentu.

Kao što je važno pravilno uklopiti boje nameštaja, dekora i zida, važno je i pravilno uskladiti detalje u prostoru dnevnog boravka. Prema rečima dizajnera Forma Ideale, važno je birati iste boje metalnih detalja u vidu nožica, dekoracije ili ručki, jer ovako usklađeni detalji mogu da daju dozu luksuza ambijentu. Istovremeno, važno je izbegavati kombinaciju različitih dekora drveta. Pored toga što može ostaviti utisak da je nameštaj u našem dnevnom boravku kombinovan bez smisla i stila, može ostaviti i utisak dezorganizovanosti koja loše utiče na naše raspoloženje. Ukoliko su vam podovi u dnevnom boravku svetli, idealno bi bilo da i kroz nameštaj provučete istu ili sličnu nijansu drvo dekora.

Kombinovanju boja u ambijentu dnevne sobe, kao i različitih nijansi iste boje, treba pristupiti sa dosta pažnje. Ukoliko ih pravilno kombinujete, dajete bojama mogućnost da podstiču dobru energiju u prostoru, ali i da imaju pozitivan uticaj na vaš emocionalni segment života.

 

 

O Marija Nikolić

Proveri takođe

WebMind – nova medijska platforma u okviru agencije Represent Communications, Gradski Magazin

WebMind – nova medijska platforma u okviru agencije Represent Communications

Represent Communications, agencija za integrisane komunikacije, obogatila je svoj portfolio usluga novom digitalnom platformom WebMind. …

Doček Nove godine u kafani „Složna braća“, Gradski Magazin

Doček Nove godine u kafani „Složna braća“

Dobro poznata glumačka ekipa humorističke serije „Složna braća“ priprema Extra novogodišnji mega specijal u produkciji …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin