, Kako urediti policu sa stilom?, Gradski Magazin

Kako urediti policu sa stilom?

, Kako urediti policu sa stilom?, Gradski MagazinDok su police nekada služile samo za odlaganje stvari, knjiga i ukrasnih predmeta, danas na njih gledamo na drugačiji način zahvaljujući modernim tendencijama u uređenju životnog prostora. Kako nam dizajneri enterijera iz Forma Ideale poručuju, polica je neophodan element svakog ambijenta, koji u zavisnosti od prostora možete da postavite na centralno mesto u domu, ili tako da podeli jednu prostoriju na dve celine. Kada ste joj našli poziciju u domu, jako je važno da ne zaboravite na nova, zlatna pravila, raspoređivanja elementa po njenim segmentima.

Ako želite da preuredite dom i da polici nađete novo mesto, pre svega je rasteretite i dobro očistite. Dok sadržaj police detaljno pregledavate, sigurno ćete poželeti da se rešite nekih nepotrebnih stvari, dok ćete neke nove, koje će vam prostor dodatno oplemeniti, dodati. Na primer, saksije sa manjim biljkama odličan su izbor za kombinovanje sa knjigama i dekorativnim predmetima. Zaboravite na prenatrpane police, jer one nemaju nikakvu estetsku vrednost u domu, a ni potrebnu prozračnost, već su vrlo često deo prostora gde se skuplja jako mnogo prašine koju je teško očistiti.

Otvorena polica BUKI je pravi primer koliko je prostorna organizacija na polici izuzetno važna, gde posebno pažnju treba obratiti na proporcionalno uklapanje predmeta različitih dimenzija i ravnotežu. Izbor boja dekorativnih segmenata samo će kompletirati izgled police i dati određeno „raspoloženje” kompoziciji.

U koliko ste rešili da zamenite stari nameštaj novim ili kupujete novi za vaš novi dom, jedna od atraktivnih, funkcionalnih polica, koju dizajneri  Forma Ideale preporučuju, je polica BS-1613. Idealno se uklapa u manje prostore radnih soba, ali i dnevne i dečije sobe.  Važno je da na nju ne stavite previše knjiga i dekorativnih elemenata, jer je sama po sebi estetski privlačna i daje atraktivnost ambijentu.

Za veće prostore, ili pak za one koji traže više prostora za odlaganje, preporuka je polica ALANO R3, koja svojom formom unosi mogućnost odlične organizacije. Ovaj model police omogućava dovoljno mesta za ramove sa fotografijama, omiljene knjige i pažljivo odabranu dekoraciju. Preporuka je da elemente treba rasporediti tako da leva i desna strana budu ravnomerno ispunjene. Na police koje su do poda, dobro je odložiti elemente većih dimenzija, jer ćete time učvrstiti kompoziciju i nećete imati neželjeni efekat lebdenja većih predmeta sa gornjih polica. Knjige možete da slažete i vertikalno i horizontalno, kako biste oslobodili prostor, a ukoliko su omoti knjiga koje posedujete previše šareni, preporuka je da ih rotirate tako da se vide samo stranice. To će dati utisak neutralnosti i pročišćenosti, ali i slobodu da se poigrate različitim oblicima, teksturama i bojama dekorativnih predmeta. I na samom kraju, dizajneri Forma ideale, skreću pažnju kako na estetsku, tako i na praktičnu stranu police MAURO. Ukoliko je dobro pozicionirana u prostoru, može da vam posluži kao pregradni zid i tako učini životni prostor modernim, funkcionalnim, vedrim i prozračnim.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Uživanje u prazničnoj trpezi, Gradski Magazin

Uživanje u prazničnoj trpezi

Uskršnji praznici su vreme radosti, obnove i zajedništva. Jedan od najlepših načina da se ove …

, Značajne promene na čelu kompanije Nelt u Bosni i Hercegovini, Gradski Magazin

Značajne promene na čelu kompanije Nelt u Bosni i Hercegovini

Cerovina novi potpredsednik Grupe, Sikimić od 1. maja nova izvršna direktorka Nelt Grupa je u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin