Najnovije Vesti
Kako vaš socijalni život utiče na vaše telo, Gradski Magazin

Kako vaš socijalni život utiče na vaše telo

Kako vaš socijalni život utiče na vače telo i imuni sistem.

Izlazak u grad sa ekipom, par pica u omiljenom lokalu, obilazak nekoliko klubova po gradu i na kraju pljeskavica pred spavanje. Ili možda ostajanje kući sa devojkom filmsko veče, gledanje cele sezone omiljene serije za jedno veče uz naručenu picu igazirana pica. Šta god da je vaš izbor za idealan vikend, treba da znate da vaš socijalni život ima veliki utisak na vaše zdravlje.

U novoj studiji čiji je cilj bio uporedjivanje zdravstvenih markera u odnosu na navike spavanja, istraživači su upoređivalirazliku u rasporedu spavanja radnim danima i vikendima. Studija je obuhvatila 815 Novozelandjana, a zaključak je bio da su osobe kod kojih je ova razlika veća od dva sata podložnije viskom krvnom pritisku, povišenom šećeru u krvi, gojaznosti I drugim faktorima rizika koji se dovode u vezu sa bolestima srca i krvnih sudova kao I dijabetesa tip-2.

Ranije studije pokazale su da radnici koji često menjaju smene, a samim tim i svoj ritam spavanja gojazniji i lošijeg zdravlja od radnika sa preciznim radnim vremenom. A sa novim informacijama zaključujemo da osobe koje često ostaju budne duže nego inače takođe ugrožavaju svoje zdravlje. Pošto verovatno niko nije spreman da se odrekne svojih omiljenih vikend navika i/ili počne da ustaje subotom i nedeljom kao i radnim danima, najbolji savet koji vam možemo dati, da bar izbacite junk food.

Takođe ako ste vikendom probudili kasno izađite iz kuće, prošetajte, uhvatite malo sunca, to će pomoći da se vaše telo vrati u ravnotežu. Naravno redovno vežbanje ne može da škodi ali to već i sami znate.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

APOTEKE, DEŽURAJU SAMO APOTEKE: Prvog dana 2021. prodavnice i tržni centri biće zatvoreni, Gradski Magazin

DEŽURAJU SAMO APOTEKE: Prvog dana 2021. prodavnice i tržni centri biće zatvoreni

Prvi dan nove 2021. godine biće neradan za uslužne, ugostiteljske i trgovinske objekte širom prestonice, …

Ajlajner, Izbegnite razmazivanje ajlajnera uz pomoć šest trikova, Gradski Magazin

Izbegnite razmazivanje ajlajnera uz pomoć šest trikova

Prihvatile smo to da nam treba mnogo strpljenja za njegovo nanošenje, ali kako da sprečimo …

Leave a Reply

Your email address will not be published.