Na vodi, Karneval brodova – zabava je na vodi, Gradski Magazin

Karneval brodova – zabava je na vodi

“ZABAVA JE NA VODI”

 

– Sekretarijat za privredu smatra „Karneval brodova” jednom od najbitnijih gradskih manifestacija koja okuplja sve privrednike i ugostitelje, kao i značajnom turističkom atrakcijom koja poziva sve nas da siđemo na reke, jer je “zabava na vodi”. Po prvi put u manifestaciju će ove godine biti uključene i gradske opštine koje imaju svoje marine, kao što su Čukarica, Obrenovac, Surčin, Savski venac, Grocka, Novi Beograd, Stari grad i Zemun – rekla je Tijana Maljković, sekretarka za privredu.

– U „Karnevalu brodova” učestvuje ceo Beograd. Učestvuju resorni sekretarijati, Skupština Beograda, ali i svi Beograđani. Ovde će se pojaviti svi oni koji se bave nekom vrstom sporta, pa i rekreativno. Biće tu i kajakaši, kanuisti i akrobacije na vodi članova Džet ski saveza. Biće to jedan program koji će, kao i svake godine, izmamiti uzdahe. Još uvek ne znamo konačan broj marina sa ukrašenim brodovima, jer se one konstantno prijavljuju. Naravno, bez pomoći gradskih službi ništa od ovoga ne bi bilo moguće, kao ni bez Ministarstva unutrašnjih poslova.– istakao je Miodrag Popović, v. d. direktora Turističke organizacije Beograda.

Beogradski karneval brodova se održava u subotu 29. avgusta, sa početkom u 18 časova. Program će početi nastupom Policijskog orkestra, posle čega sledi defile rečnih plovila i adrenalinske džet-ski akrobacije na vodi u izvođenju Džet ski saveza Srbije. Program na bini počinje u 20 časova nastupima plesne grupe Fly i beogradskih plesnih škola. Od muzičkih izvođača nastupaju grupa Sevdah Bejbi, Dejan Petrović & Big Bend, kao i beogradski DJ-evi, Mr.Zorba and N.I.K.O. Percussion. Program će voditi Inspektor Blaža.

Na šetalištu pored Savskog pristaništa i Platou ispred Mađunarodnog pristaništa “Luka Beograd” ulični umetnici će zabavljati posetioce, dok će najmlađi imati prilike da učestvuju u programima za decu. Među učesnicima Karnevala biće i članovi viteškog reda Svetog Đorđa iz Mađarske, što ovom događaju daje i međunarodni karakter.

Tradicionalnu gradsku manifestaciju, Beogradski karneval brodova, organizuje Turistička organizacija Beograda uz pomoć i podršku Skupštine grada, resornog sekretarijata, brojnih gradskih službi i prijatelja manifestacije. Karneval populariše beogradske reke, nautički turizam prestonice i skreće pažnju na značaj očuvanja reka i priobalja.

Povodom više od decenije održavanja ove manifestacije, u Turističkom informativnom centru u Knez Mihailovoj 5, mogu se kupiti promotivne mornarske majice po popularnim cenama. Na dan manifestacije, 29. avgusta, majice će moći da se kupe i na licu mesta, u info kućici TOB na Savskom pristaništu.

O Sinisa Kraljevic

Proveri takođe

Za primer celoj Srbiji: Gradska uprava Čačka gradi poverenje kroz direktan kontakt sa građanima!, Gradski Magazin

Za primer celoj Srbiji: Gradska uprava Čačka gradi poverenje kroz direktan kontakt sa građanima!

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović kraj meseca uvek koristi kako bi organizovao prijem za građane, te …

Raznolikost nogara za upotpunjen prostor, Gradski Magazin

Raznolikost nogara za upotpunjen prostor

Elegancija u enterijeru je često skrivena u detaljima, a suptilnu eleganciju na najbolji način u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin