gojazne dece, Kazna za roditelje gojazne dece, Gradski Magazin

Kazna za roditelje gojazne dece

Kazna za roditelje gojazne dece: Zakonodavci u Portoriku razmatraju donošenje zakona koji bi uveo kazne za roditelje dece sa prekomernom težinom.

Ova karipska nacija smatra da će ovakav zakon da poboljša zdravlje najmlađih i da pomogne roditeljima u donošenju ispravnih odluka kad je u pitaUkoliko novi zakon prođe potrebnu proceduru, nastavnici u svim školama imaće obavezu da prijave gojaznu decu školskom pedagogu ili socijalnoj službi, u zavisnosti o ozbiljnosti slučaja. Zdravstveni radnici bi se potom našli s detetovim roditeljima i utvrdili da li je uzork gojaznosti loša ishrana ili je razlog medicinske prirode.
Nakon toga stručnjaci bi sastavili dijetu i program vežbanja za dete i svaki mesec proveravali da li se roditelji drže propisanog programa.nju porodična ishrana. U protivnom, čeka ih kazna u iznosu do 800 američkih dolara. Novu kontrolu, sproveli bi nakona šest meseci. Ako se ne bi pokazao nikakav napredak u vidu manjka kilograma i boljeg zdravstvenog stanja deteta, roditelji bi mogli biti kažnjeni u iznosu od 500 do 800 dolara. Procenjuje se kako više od 28 odsto dece u Portoriku ima višak kilograma, ali mnogi lekari u toj ostrvskoj državi se protive novom zakonu, kojeg smatraju da je nepošten i da problemu dečje gojaznosti prilazi s pogrešne strane.

O Jelena Filipović

Proveri takođe

, Đurovićeva vizija se ostvaruje: Vrnjačka Banja očekuje rekordan broj gostiju!, Gradski Magazin

Đurovićeva vizija se ostvaruje: Vrnjačka Banja očekuje rekordan broj gostiju!

321 SRBIJA – Odlukom višečlanog stručnog žirija, prestižno godišnje priznanje Udruženja „3,2,1 Srbija“, projekta od …

, ODRŽAN TRADICIONALNI MAXBET FRUŠKOGORSKI MARATON, Gradski Magazin

ODRŽAN TRADICIONALNI MAXBET FRUŠKOGORSKI MARATON

Tradicija se nastavila i ovog aprila kad se na Fruškoj gori u okviru  MaxBet 47. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin