Kazna za roditelje gojazne dece, Gradski Magazin

Kazna za roditelje gojazne dece

Kazna za roditelje gojazne dece: Zakonodavci u Portoriku razmatraju donošenje zakona koji bi uveo kazne za roditelje dece sa prekomernom težinom.

Ova karipska nacija smatra da će ovakav zakon da poboljša zdravlje najmlađih i da pomogne roditeljima u donošenju ispravnih odluka kad je u pitaUkoliko novi zakon prođe potrebnu proceduru, nastavnici u svim školama imaće obavezu da prijave gojaznu decu školskom pedagogu ili socijalnoj službi, u zavisnosti o ozbiljnosti slučaja. Zdravstveni radnici bi se potom našli s detetovim roditeljima i utvrdili da li je uzork gojaznosti loša ishrana ili je razlog medicinske prirode.
Nakon toga stručnjaci bi sastavili dijetu i program vežbanja za dete i svaki mesec proveravali da li se roditelji drže propisanog programa.nju porodična ishrana. U protivnom, čeka ih kazna u iznosu do 800 američkih dolara. Novu kontrolu, sproveli bi nakona šest meseci. Ako se ne bi pokazao nikakav napredak u vidu manjka kilograma i boljeg zdravstvenog stanja deteta, roditelji bi mogli biti kažnjeni u iznosu od 500 do 800 dolara. Procenjuje se kako više od 28 odsto dece u Portoriku ima višak kilograma, ali mnogi lekari u toj ostrvskoj državi se protive novom zakonu, kojeg smatraju da je nepošten i da problemu dečje gojaznosti prilazi s pogrešne strane.

O Jelena Filipović

Proveri takođe

Rokfelerovi plaćenici udaraju na Vučića preko Vrnjačkog panoramskog točka!, Gradski Magazin

Rokfelerovi plaćenici udaraju na Vučića preko Vrnjačkog panoramskog točka!

Brojne organizacije sa platnog spiska Rokfeler fondacije, ne štede ni novac ni ljudstvo, a sve …

Zamisli leto i kreni u Aquaworld Resort Budapest, Gradski Magazin

Zamisli leto i kreni u Aquaworld Resort Budapest

AQUAWORLD RESORT BUDAPEST JEDAN JE OD NAJLEPŠIH SPA HOTELA U OVOM DELU EVROPE, A ZA …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Gradski Magazin