KC Grad, KC Grad – ciklus japanskog filma, Gradski Magazin

KC Grad – ciklus japanskog filma

KC Grad organizuje ciklus japanskog filma na nedeljnom nivou

Posle vrlo posećenog ciklusa Norveškog filma KC Grad u saradnji sa Ambasadom Japana u Beogradu nastavlja filmski ciklus sa izborom japanskog animiranog filma. Anime je naziv za sve animirane filmove ili serije iz Japana i ova vrsta stvaralaštva nastala je početkom 20 veka. Postoji veliki broj žanrova i pod žanrova ali anime koje ćemo gledati u narednom periodu uglavnom su namenjeni svim uzrastima. Ulaz je slobodan!

KC Grad, KC Grad – ciklus japanskog filma, Gradski Magazin

Nedelja 15. mart, 18h

The Girl Who Leapt Through Time

„Devojka koja je skočila kroz vreme“ reditelja Mamorua Hosode. Ovo je Hosodino prvo dugometražno anime ostvarenje, a mnogi kažu i najbolje. Snimljeno je 2006. godine, i prati priču 17-godišnje Makoto koja jednoga dana iznenada otkriva da ima sposobnost da skače kroz vreme ali isključivo unazad, i to ne na više od desetak minuta u prošlost. Ona će sposobnost prvo koristiti za sitnice – na primer, da ne zakasni u školu – ali kada bude krenula da manipuliše vremenom ne bi li izašla na kraj s burnim osećanjima svog najboljeg druga, stvari počinju da se komplikuju.

KC Grad, KC Grad – ciklus japanskog filma, Gradski Magazin

Nedelja 29. mart, 18h

Brave Story 

Napravljen prema romanu Mijukija Mijabea Junak filma „Brave Story“ je Vataru, jedanaestogodišnjak čiji je život pošao naopako kada ga je otac napustio, a majka završila u bolnici. Rešen da promeni svoju sudbinu, Vataru će proći kroz magična vrata koja ga vode u svet fantazije, gde će morati da proputuje brojne zemlje, upozna mnoge ljude, porazi opasne protivnike i savlada nepremostive prepreke ne bi li došao do Boginje sudbine i naterao je da mu život vrati u normalu. „Brave Story“ je izuzetno simpatičan film koji uspešno kombinuje priču o odrastanju sa parodijom na stereotipe iz RPG igara i avanturističkih romana. Iako je reč o jednom od retkih bioskopskih ostvarenja nekada velikog, a danas zaboravljenog studija Gonzo, film nije stekao zasluženu popularnost među zapadnom publikom, te nam je stoga drago možemo da se upoznamo sa ovakvim skrivenim draguljem.

KC Grad, KC Grad – ciklus japanskog filma, Gradski Magazin

Nedelja 5. april, 18h

The Garden of Words

Reditelj Makoto Šinkai važi za najveću zvezdu u usponu na anime sceni. Opisuju ga kao „naslednika Hajao Mijazakija“. Kratki film koji ga je proslavio, „Voices of a Distant Star”, u celosti je animirao sam na svom kompjuteru, radeći bez ičije pomoći. U međuvremenu, Šinkai je osnovao sopstveni anime studio i izbacio brojne filmske hitove, kojima je zajednički snažan autorski pečat, bogata i lako prepoznatljiva animacija, preispitivanje svakodnevice, kao i melahnolična, gorsko-slatka atmosfera. Nakon iskoraka sa „Hoshi wo Ou Kodomo“, avanture u giblijevskom stilu, Šinkai se vratio tematici koju najbolje poznaje – a to su svakodnevni život običnih ljudi, odrastanje i krhkost emocija. „Garden of Words“ je priča o neobičnoj vezi dvoje različitih ljudi: Takao je srednjoškolac koji beži sa časova i želi da se bavi dizajnom obuće, dok je Jukino starija žena koja nerado govori o svojoj prošlosti. Njih dvoje se sastaju u jednom vrtu samo po kišnim danima, i lagano se otvaraju jedno prema drugom. Kako vreme prolazi, Takao i Jukino su sve bliži – ali kišna sezona u Japanu polako se primiče kraju. Ovaj film nije prikladan za mladje od 12 godina.

Vidimo se!

O Zorica Stojković

Proveri takođe

, Uskoro će biti još više plastičnih flaša s privezanim čepovima, Gradski Magazin

Uskoro će biti još više plastičnih flaša s privezanim čepovima

Neki su nezadovoljni zbog toga što je sve više plastičnih flaša s čepovima koji su …

, Istraživanje: Deca više ne žele da budu nastavnici i lekari već influenseri, Gradski Magazin

Istraživanje: Deca više ne žele da budu nastavnici i lekari već influenseri

Deca više ne žele da postanu nastavnici, lekari i biznismeni već influenseri, pokazalo je novo …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin