Klub Studenata Tehnike duva svećice, Gradski Magazin

Klub Studenata Tehnike duva svećice

Klub Studenata Tehnike ili KST puni 61 godinu svog postojanja na današnji dan

Klub Studenata Tehnike jedini je studentski klub koji može da posvedoči o vremenu komunizma, veselih osamdesetih, kriznih devedesetih, i o godinama novog milenijuma. Još od davne 1954. godine mladi inženjeri, studenti tehničkih fakulteta, uzdižu KST na mesto gde se danas nalazi, i ono što danas predstavlja – ponosnu konstantu prestonice. Postali su najstariji studentski klub na Balkanu.

U ovom izobilju šunda i kiča, KST je od početnog Kulturnog Umetničkog Društva do današnje diskoteke, ostao jedinstveno, alternativno i underground mesto, koje vezuje sve generacije.

Sa svojih 61 godinu, KST može da se pohvali velikim brojem tradicionalnih manifestacija, nebrojenom količinom veoma poznatih izvođača, muzičkih bendova i solista, a u svojim najranijim godinama, i velikim brojem, sada, uspešnih glumaca koji su svojim monolozima i predstavama punili prostorije KST-a. Prednovogodišnji maskenbal je u decembru 2014. godine proslavio 41 godinu postojanja,a prethodili su mu i Pešački reli i KST kviz. Za svako otvaranje i zatvaranje letnje sezone i poznate KST bašte, organizuju se koncerti velikih razmera sa izvođačima koji su na vrhu muzičkih top lista.

Klub Studenata Tehnike duva svećice, Gradski Magazin

Neke priče prethodnih radnih ljudi KSTa, ovim mlađim generacijama deluju neverovatne, ili pak neistinite. Međutim, arhivirani snimci i fotografije govore suprotno. Posmatramo zabeležene trenutke kada su Željko Bebek, Bajaga, Riblja Čorba, Neša Leptir, i mnogi drugi stajali na istoj bini na kojoj danas sviraju Kanda Kodža i Nebojša, Goblini, Bad Copy, Eyesburn, Deca Loših Muzičara, Who See i mnoga druga velika imena današnje muzičke scene.

Svake godine u februaru trenutni zaposleni u KSTu teže da okupe svoje starije kolege, ožive neke davne uspomene, spoje generacije i obeleže još jednu godinu postojanja ovog velikog Kluba.

Rođendanska žurka će se održati u subotu, 28.februara na OSAMDESETIMA, do tad zagrevanje uz SHAKE THAT THING, VEČE GRUPA GOBLINI I HLADNO PIVO i CAN’T STOP THE ROCK!

O Zorica Stojković

Proveri takođe

Legenda otišla u legendu: Preminuo Petar Đorđević, poslednji beogradski samuraj!, Gradski Magazin

Legenda otišla u legendu: Preminuo Petar Đorđević, poslednji beogradski samuraj!

LEGENDA OTIŠLA U LEGENDU – Petar Đorđević iznedrio je brojne uspešne sportiste, obučavao pripadnike specijalnih …

VIŠE OD 700 POSETILACA SAVLADALO “JELEN STAZU ODGOVORNE KONZUMACIJE”, Gradski Magazin

VIŠE OD 700 POSETILACA SAVLADALO “JELEN STAZU ODGOVORNE KONZUMACIJE”

Više od 700 posetilaca savladalo je “Jelen stazu odgovorne konzumacije” na upravo završenom JELEN LOVEFEST-u …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Gradski Magazin