Knedle s makom u kremu od vanile, Gradski Magazin

Knedle s makom u kremu od vanile

Izvor: Stvarukusa

Knedle s makom u kremu od vanile

Sastojci

Za sos:

šipka vanile
250 ml mleka
250 ml slatke pavlake
5 žumanaca
100 g šećera

Za knedle sa makom:

60 g piškota
25 g čokolade
100 g mlevenog maka
kašika meda
75 ml mlakog mleka
4 kašike šećera
kašika ruma
300 g sremskog sira
kašika maslaca
2 kašike soka od limuna
100 g prezli
jaje
žumance

Priprema

Razrezati vanilu i izvaditi sadržaj, prokuvati zajedno sa šipkom u mleku i pavlaci. Umutiti žumanca sa šećerom, pa uz mešanje dodati vreli rastvor vanile. Kuvati na najblažoj temperaturi, uz mešanje, dok ne postane gusto, ali ne dozvoliti da ključa. Propasirati sos kroz cediljku, usuti ga u posudu smeštenu u drugoj posudi sa hladnom vodom. Izmrviti piškote, rastopiti čokoladu na pari. Oba sastojka izmeêati sa makom, medom, mlekom, 3 kašike šećera i rumom, pa ostaviti 30 minuta u frižideru. Izmešati sir, maslac, ostatak šećera, sok od limuna, prezle, jaje i žumance. Od dobijenog testa napraviti knedle i puniti ih sirom. Spuštati knedle u vrelu vodu koja blago struji i bariti ih tako 10 minuta. Servirati u sosu od vanile.

O Bojana Djurovic

GiO urednica, mail: bojana.djurovic@gradskimagazin.rs

Proveri takođe

Osnažena žena-jača porodica u Blacu!, Gradski Magazin

Osnažena žena-jača porodica u Blacu!

Nakon kratke letnje pauze, u Kulturnom centru Blace biće održana prva u novom ciklusu edukativnih …

Održan Bentbaša Cliff Diving u Sarajevu!, Gradski Magazin

Održan Bentbaša Cliff Diving u Sarajevu!

5. avgusta u Sarajevu održano je deveto izdanje sportsko-turističkog događaja “Bentbaša Cliff Diving” koji je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin