Izvor: Stvarukusa
Knedle s makom u kremu od vanile
Sastojci
Priprema
Razrezati vanilu i izvaditi sadržaj, prokuvati zajedno sa šipkom u mleku i pavlaci. Umutiti žumanca sa šećerom, pa uz mešanje dodati vreli rastvor vanile. Kuvati na najblažoj temperaturi, uz mešanje, dok ne postane gusto, ali ne dozvoliti da ključa. Propasirati sos kroz cediljku, usuti ga u posudu smeštenu u drugoj posudi sa hladnom vodom. Izmrviti piškote, rastopiti čokoladu na pari. Oba sastojka izmeêati sa makom, medom, mlekom, 3 kašike šećera i rumom, pa ostaviti 30 minuta u frižideru. Izmešati sir, maslac, ostatak šećera, sok od limuna, prezle, jaje i žumance. Od dobijenog testa napraviti knedle i puniti ih sirom. Spuštati knedle u vrelu vodu koja blago struji i bariti ih tako 10 minuta. Servirati u sosu od vanile.