, Ko su likovi iz “Igre prestola” o kojima najviše volimo da pričamo?, Gradski Magazin

Ko su likovi iz “Igre prestola” o kojima najviše volimo da pričamo?

, Ko su likovi iz “Igre prestola” o kojima najviše volimo da pričamo?, Gradski Magazin
Ljubitelji „Igre prestola“ odbrojavaju dane do 15. aprila kada će početi emitovanje poslednje sezone ove planetarno popularne serije. I dok su jedni tužni jer se njihova omiljena serija bliži kraju, drugi se raduju jer su iz produkcijske kuće najavili da će svaka epizoda finalne sezone trajati skoro kao prosečan film, pa će biti vremena na pretek za uživanje u omiljenim junacima, zapletima i bitkama.

Producentska ekipa je pripremila šest epizoda, a poslednji serijal nosi naziv “Za presto” (For the Throne), pa se očekuje da će u fokusu biti poslednja velika bitka koja će napokon doneti odgovor na pitanje ko će zauzeti Gvozedni tron. U seriji, za koju je karakteristično da su mnogi omiljeni junaci umrli u nekoj od prethodnih sezona, svi se pitaju koji će likovi preživeti, da li će se zavađene porodice udružiti i ko će na kraju pobediti u surovoj igri prestola?

Uz pomoć start up kompanije Digital Element koja vrši analizu medija, društvenih mreža i foruma na našem jeziku, rešili smo da istražimo ko su likovi iz serije o kojima domaća publika najviše priča na internetu.

Pored likova za koje bismo svi pretpostavili da su u žiži interesovanja, malo iznenađenje na listi je lord Petir Beliš, poznatiji i kao Maloprstić. Od početka 2014. godine, pa sve do kraja 2018. godine Petir Beliš je konstantno u top 5 likova po broju spominjanja na društvenim mrežama i u forumima. Zanimljivo je da on u 2012. nije bio ni u prvih 10, a da je 2013. bio na tek osmom mestu, da bi od 2014. godine zauzeo svoje mesto u top 5 i tu ostaje sve do današnjeg dana. Iz ovoga možemo da zaključimo da je popularnost među publikom pratila i postepena izgradnja njegovog lika u seriji. Zanimljiva je takođe i pozicija Neda Starka. Naime, on je kao što svi fanovi serije znaju (spoiler napomena!), izgubio život još u prvoj sezoni. To ga ipak nije sprečilo da od početka serije, pa do danas konstantno bude u prvih 5 likova iz serije po broju spominjanja. Izgleda da je Ned kao lik mnogima prirastao za srce, a to se vidi i po velikom broju meme-a koji se kreiraju i dele na internetu i koji su do sad postali integralni deo komunikacije na društvenim mrežama.

Top 5 likova iz “Igre prestola” o kojima najviše volimo da pričamo na društvenim mrežama i forumima?

Godina 2014.
1. Deneris Targerijan
2. Tirion Lanister
3. Džon Snou
4. Petir Beliš (Maloprstić)
5. Ned Stark

Godina 2017.
1. Džon Snou
2. Tirion Lanister
3. Petir Beliš
4. Deneris Targerijan
5. Ned Stark

Godina 2019.
1. Džon Snou
2. Tirion Lanister
3. Deneris Targerijan
4. Petir Beliš
5. Ned Stark

Interesantan je podatak da se u 2018. godini na društvenim mrežama i forumima o likovima polemisalo vrlo malo, skoro četiri puta manje nego u 2017. godini, što je i logično, jer je u pomenutoj godini bila pauza u emitovanju serije i čekalo se da se završi snimanje poslednje sezone. Korisnici su o likovima iz serije najviše diskutovali 2016. godine, zatim 2019. godine, a na trećem mestu 2017. godine. Iz ovog vidimo da je domaća publika vrlo zainteresovana za kreiranje teorija i debata o tome šta će se desiti sa likovima u poslednjoj sezoni i da se ovih dana o likovima vrlo aktivno diskutuje, tako da je vrlo moguće da će ova godina biti ta u kojoj će se najviše polemisati o seriji koja se pomno pratila poslednjih 8 godina.

Naravno, namera producenata serije “Igra prestola” jeste da ni mediji, a ni fanovi sve do kraja emitovanja serije ne saznaju kako će se ona završiti. Ovo sigurno doprinosi i broju raznih teorija koje korisnici interneta imaju o tome ko će na kraju osvojiti gvozdeni presto. Odgovor na ovo pitanje nećemo morati dugo da čekamo, a saznaćemo i ko će od njihovih omiljenih likova preživeti poslednju sezonu. Brace yourselves, winter is coming!

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Veštačka inteligencija je u modi, evo i zašto, Gradski Magazin

Veštačka inteligencija je u modi, evo i zašto

Tehnologija se razvija iz dana u dan i pravi je izazov ići u korak sa …

, Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost, Gradski Magazin

Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost

Kada razmišaljamo o odabiru dobrog trpezarijskog stola, postoji nekoliko faktora na koje bi trebalo da …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin