Najnovije Vesti
želju, Kolumna: Zamisli želju, Gradski Magazin

Kolumna: Zamisli želju

Psst samo zažmuri i zamisli želju

Imala sam svega 9.godina kada se desila jedna neobična priča koju sam želela da podelim sa vama. Dugo sam želela rolere, jer su sve ostale drugarice imale. Često sam pozajmljivala i tuđe, samo da bi ih malo provozala, mora da priznam bila sam jako vešta u tome. Kada bih tražila od tate, on bi govorio nemam para sada, kupiću ti ih ako budeš odlična na kraju školske godine. Iako sam prvi i drugi razred završila sa vrlodobrim prosekom, mislili su da je to kod mene nemoguće da se desi, jer sam volela da se igram napolju, više nego hleba da jedem. Na kraju školske godine baku i tatu je pozvala moja učiteljica, kako bi im uručila knjižicu. Na samom završetku dodele, došao je i red na mene.

Kada me je prozvala nastavnica, bila sam jako srećna i zadovoljna, jer sam znala šta me čeka, dok tata i baka nisu ni naslućivali. Učiteljica je izvadila Vukovu diplomu i uručila mi je sa knjižicom, tata i baka su se pogledali i nasmejali. Kada smo izašli iz škole tata me je pitao : “ Pa ti nisi ništa rekla samo si mudro ćutala i odličan uspeh, jel? ”

Ponosna sam bila jer sam uspela da ipak pokažem da mogu da postignem odlične rezultate kada to želim. Baka se nasmejala i odgovorila tati: “E, pa Rajko sada detetu mora da kupiš rolere koje si obećao.” Tata se nasmejao i potvrdno odgovorio : “ Izgleda da ću morati .” Došli smo kući, lepo sunčano popodne, tata me je poslao do prodavnice da kupim Coca – Colu, da proslavimo moj uspeh. U tom periodu bila je Coca – Cola nagradna igra u kojoj su se delile razne nagrade, uključujući i rolere. Sećam se  dolazim kući i donosim flašu tati, dok je baka šila za mašinom. Tata kreće da otvara flašu šaleći se : “ Zamisli sada otvorim, a ispod čepa piše, čestitamo dobili ste rolere!” I on podiže čep i u šoku izgovara : “ Čestitamo dobili ste rolere! ” Baka se okreće ka njemu i kaže :  ” Daj, Rajko ne zezaj dete .” On objašnjava kako zaista piše na čepu i pokazuje njoj i meni.

Bila sam presrećna. Istrčala sam sa sve čepom da obelodanim svima, da sam dobila rolere. Nekoliko dana smo tata i ja otišli do Zemuna u Coca – Cola kompaniju da ih podignem. Bila sam najsrećnija osoba na svetu. Sećam se da sam ih vozila veoma dugo i sa velikom slašću. Coca – Cola nagrada bila je i moja najveća nagrada za zaluženi trud, koji i dan, danas pamtim i dugo će mi ostati kao najlepši doživljaj, vredan sećanja. Samo zažmurite i jako poželite svoju želju i ona se ostvaruje, ali želite srcem, jedino je ta prava i ostvariva. Psst! Poželi želju!

O Jelena Filipović

Proveri takođe

FOOD CHALLENGE, FOOD CHALLENGE U ROB ROY BARU!, Gradski Magazin

FOOD CHALLENGE U ROB ROY BARU!

Prvi i jedinstveni FOOD CHALLENGE za novinare odigrao se sinoć u Rob Roy baru na …

volumen, Sačuvajte volumen tokom hladnih jesenjih dana!, Gradski Magazin

Sačuvajte volumen tokom hladnih jesenjih dana!

San svake devojke je bujna kosa, međutim, ponekad nam majka priroda jednostavno nije naklonjena. Postoji …

Leave a Reply

Your email address will not be published.