KomBank, KomBank Art hol : Izložba Luke Tilingera, Gradski Magazin

KomBank Art hol : Izložba Luke Tilingera

Nova izložba u KomBank Art holu autora Luke Tilingera „Sekvence“ – čuvanje i ponovno oživljavanje pokreta

Mladi umetnik Luka Tilinger, pokazao je svoj talenat za grafiku, ilustraciju i oblikovanje knjiga na novootvorenoj izložbi „Sekvence“ u KomBank Art holu. Među izloženim umetničkim radovima, kojima je predstavljeno ponovno oživljavanje pokreta, su knjige – eksperimentalna i bibliofilska izdanja, ilustracije, plakati, kao i mali crteži koji na poseban način inspirišu ovog mladog umetnika i pružaju mu osnovu za dalji rad.

KomBank Art hol : Izložba Luke Tilingera, Gradski Magazin

 „U izloženim radovima dominantno je bavljenje kretanjem i beleženje protoka vremena, najčešće prisutno ili kao fazno raščlanjivanje pokreta u crtežu, blisko animaciji, ili kao variranje polaznih elemenata u okviru veće grafičke celine. Tako sačuvani pokret se, osim okom, ponovo oživljava i rukom posmatrača, okretanjem i preklapanjem stranica knjiga, kretanjem kroz virtuelni prostor kompjuterske igre, ili, najneposrednije, pokretanjem mehanzima interaktivne instalacije Panorama za dvoje.“- izjavio je Luka Tilinger, autor izložbe.

KomBank, KomBank Art hol : Izložba Luke Tilingera, Gradski Magazin

Izloženi radovi nastali su tokom prethodne dve godine, u periodu kada je Luka pohađao četvrtu godinu osnovnih studija i master studije na Fakultetu primenjenih umetnosti.

Ulaz u KomBank Art hol je besplatan, a izložba će biti otvorena do 16. marta.

O autoru:

Luka Tilinger je rođen 1990. godine u Beogradu. Diplomirao je 2014. godine na master studijama na Fakultetu primenjenih umetnosti, modul Grafika i knjiga. Bavi se grafikom, ilustracijom, oblikovanjem knjiga i razvojem kompjuterskih igara.

Kao član grupe „Dobra dela“ izlagao je crteže u galeriji Doma kulture Studenski grad. Izlagao je na 47. Zlatnom peru, Maloj grafici u Grafičkom kolektivu 2012. i 2014., VII Ex-Yu konkursu za grafiku i drugim grupnim izložbama.

Dobitnik je nagrade iz fonda Mihailo S. Petrov za najbolji studentski rad – grafički list. Bio je stipendista fonda Dositeja za mlade talente, u školskoj 2013/2014. godini.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Milka pokreće veliku nagradnu igru OMILJENI MILKA UKUS, Gradski Magazin

Milka pokreće veliku nagradnu igru OMILJENI MILKA UKUS

Milka, jedan od najpoznatijih svetskih brendova čokolade, poziva vasda učestvujete u velikoj nagradnoj igri pod …

Modne istorijske priče iz srca grada, Gradski Magazin

Modne istorijske priče iz srca grada

 Malo ko danas zna, kada prolazi ulicom Kneza Mihaila u Beogradu, da su neke od …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin