, Kombinujte različite stilove u uređenju enterijera, Gradski Magazin

Kombinujte različite stilove u uređenju enterijera

, Kombinujte različite stilove u uređenju enterijera, Gradski MagazinUkoliko planirate da preuredite enterijer svog doma, a ne možete da se odlučite koji stil bi bio najbolji, uvek se možete opredeliti za kombinaciju različitih stilova. Pri odabiru samo jednog stila postoji verovatnoća da će se u prostoru koji uređujete osetiti sterilnost i monotonija. Trudite se da budete pažljivi, budući da je tanka linija između skladno uređenog prostora i onog u kome se malo preteralo, a kako se to ne bi dogodilo smernice dizajnera enterijera su i te kako dobrodošle.

Ako je osnova ambijenta klasičan stil, u njemu se može menjati forma i utisak koji ostavlja, tako što se kombinuje sa komadima koji pripadaju potpuno drugačijim stilovima i epohama.

U slučaju da za osnovu celokupnog ambijenta želite klasičan stil, sjajan izbor je kolekcija ROYAL. Ona svojim dizajnom, koloritom, specifičnim detaljima poput ručica, ivicama dekorativne obrade prikazuje prefinjenu jedinstvenost, dok se uz nju savršeno uklapa raskošna forma, neutralni tonovi i udobnost garniture TINA.

Igra na sigurno uvek je uređenje ambijenta bez mešanja stilova, bez kontrasta i upadljive dekoracije, a ukoliko ste ipak spremni za ekperimentisanje, počnite od boje.

Odabir boje zavisi od vašeg ukusa i od toga kakvo okruženje želite da stvorite. Uz nameštaj u neutralnim tonovima, imate svu slobodu prilikom odabira akcentne boje, potrebno je samo da odaberete fokusnu tačku.

Fokusna tačka ambijenta može biti ugaona garnitura ELENA u ljubičastoj boji, a akcentovana boja se može istaći i dekoracijom, pa čak i povezati elemente različitih stilova.

Kada na ovaj način razbijete monotoniju, obično ostane prostora da budete još smeliji, što možete učiniti uvođenjem još jedne nove boje.

Klasičnu kolekciju ROYAL može upotpuniti i moderna ugaona garnituraGALIJA LUX M, čije svedene linije pripadaju aktuelnom minimalizmu, a u ambijent će se odlično uklopiti i moderni klub stočići ATRIA fi 45×42 i fi 32×40. Ispod stočića bi se sjajno uklopio klasični tepih, koji će dodatno povezati ove stilove.

Kada to uradite na pravi način, mešanje stilova ne mora uopšte biti ,,tabu tema”, a za dobru usklađenost svih delova ambijenta, njegovu umerenost i ritam, zadužena je dekoracija. Dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da na klasičnu komodu postavite modernu lampu, a iznad nje možete postaviti i ogledalo. Ovako se stvara prijatna atmosfera koja ne mora da bude ,,dosadna” da bi bila mirna.

Smele kombinacije stvaraju nesvakidašnje ambijente i ostaju zapamćene, tako da nećete pogrešiti, bilo da se opredelite za samo klasičnu osnovu, koju ćete upotpuniti modernim akcentima, ili za modernije ambijente koje ćete oplemeniti klasičnim detaljima.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU , Gradski Magazin

„OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU 

OKS i brend Jaffa cakes najavili jubilarni 30. Olimpijski dan „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U …

, Ako do sada niste, ova tri filma morate odgledati, Gradski Magazin

Ako do sada niste, ova tri filma morate odgledati

Prolećni dani nas već dugo mame da sve svoje slobodno vreme provodimo napolju – pored …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin