, KOMPANIJA IMLEK U SARADNJI SA SISTEMOM ALMEX ORGANIZOVALA CELODNEVNI IZLET ZA DECU IZ ŠKOLE “MARA MANDIĆ” IZ PANČEVA, Gradski Magazin

KOMPANIJA IMLEK U SARADNJI SA SISTEMOM ALMEX ORGANIZOVALA CELODNEVNI IZLET ZA DECU IZ ŠKOLE “MARA MANDIĆ” IZ PANČEVA

, KOMPANIJA IMLEK U SARADNJI SA SISTEMOM ALMEX ORGANIZOVALA CELODNEVNI IZLET ZA DECU IZ ŠKOLE “MARA MANDIĆ” IZ PANČEVA, Gradski MagazinKompanija Imlek organizovala je celodnevni izlet za mališane iz škole za osnovno i srednje obrazovanje “Mara Mandić” iz Pančeva na farmi Stari Tamiš, nadomak Pančeva. U saradnji sa sistemom Almex, čije je imanje Stari Tamiš najveće poljoprivredno gazdinstvo, kompanija Imlek je najmlađima pored edukativnog segmenta, omogućila nezaboravno iskustvo.

Na farmi, idealnoj za boravak u prirodi, dečaci i devojčice imali su priliku da se druže sa životinjama, ali i upoznaju sa poljoprivrednom proizvodnjom i načinom nastanka Moja Kravica mleka. Mališani su imali priliku da vide farme krava sa jaslenim delom, ergele konja, muzej konjskih zaprega, jezera sa pernatim životinjama, farme ovaca, bebi farme i mini zoo vrt, kao i da se bliže upoznaju sa lancem organske, zdrave proizvodnje. Tim stručnjaka sa farme Stari Tamiš sproveo je decu kroz sve jedinice i uputio ih u proces dobijanja mleka.

Moja Kravica mleko nastaje od najkvalitetnijeg sirovog mleka koje kompanija Imlek prikuplja sa 3.000 pažljivo odabranih porodičnih farmi u Srbiji. Kompanija Imlek tramsportuje i proizvodi mleko u „hladnom lancu“ koji je u potpunosti zatvoren, od muže do prijemne rampe u fabrici, čime je izbegnuta svaka mogućnost kontaminacije. Najsavremenija tehnologija prerade mleka obezbeđuje vrhunski kvalitet koji su potrošači prepoznali izabravši Moju Kravicu za omiljeni među svim generacijama.

, KOMPANIJA IMLEK U SARADNJI SA SISTEMOM ALMEX ORGANIZOVALA CELODNEVNI IZLET ZA DECU IZ ŠKOLE “MARA MANDIĆ” IZ PANČEVA, Gradski Magazin“Kompanija Imlek neguje prijateljske odnose sa svim kooperantima, što je slučaj i sa farmom Stari Tamiš, koja predstavlja najveće imanje sistema Almex. Moja Kravica mleko dolazi upravo sa domaćih farmi koje uspešno neguju tradiciju i omogućavaju nam uživanje u pravom i prirodnom ukusu mleka. Veliko nam je zadovoljstvo što smo ovom prilikom, u skladu sa društveno odgovornim poslovanjem, deci omogućili upoznavanje sa lancem tradicionalne, zdrave proizvodnje, i uspomene koje će pamtiti celog života”, izjavila je Marija Malović, regionalna menadžerka komunikacija i korporativnih poslova kompanije Imlek.

„Sa velikim zadovoljstvom smo organizovali projekat sa kompanijom Imlek i sa specijalnom školom za osnovno i srednje obrazovanje Mara Mandić, gde smo se potrudili da deci dočaramo način proizvodnje „od njive do trpeze“, da ih ugostimo i  izmamimo osmeh na lice“ istakla je Jovana Putnik, menadžerka turističkog sektora kompanije Almex.

Imanje Stari Tamiš prostire se na 1100 ha i predstavlja najveće gazdinstvo u Almex sistemu. Osnovano kao poljoprivredno dobro sredinom prošlog veka, Almex je postao vlasnik imanja 2009. godine. U okviru ove interesantne turističke, ali i obrazovne sredine, posetioci mogu da se upoznaju sa životom na farmi. Pored farme krava sa oko 2.500 goveda holštajn-fizijske i simentalske rase, na Starom Tamišu nalazi se i farma svinja Nadel sa 18.000 grla i 1.300 priplodnih krmača, rase jorkšir, landars, pijetren i durok. Gazdinstvo se može pohvaliti i ergelom koja je izgrađena 1978. godine i koja je u potpunosti rekonstruisana 2012. godine. Ergela Tamiš trenutno ima 27 konja lipicanera, poreklom iz Lipica, Đakova i Karađorđeva. Ovaj jedinstveni kompleks u našoj zemlji je otvoren i za posete već sedam godina.

 

 

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Transformacija vaše kuhinje u elegantni kulinarski raj, Gradski Magazin

Transformacija vaše kuhinje u elegantni kulinarski raj

Kada pristupamo uređenju kuhinje, važno je obratiti pažnju na svaki detalj. Od izbora nameštaja i …

, „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU , Gradski Magazin

„OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU 

OKS i brend Jaffa cakes najavili jubilarni 30. Olimpijski dan „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin