Najnovije Vesti
Petru Kralju, Konačna odluka komisije 12. januara o spomeniku Petru Kralju, Gradski Magazin

Konačna odluka komisije 12. januara o spomeniku Petru Kralju

Izvor: Tanjug Foto: Telegraf

Spomenik Petru Kralju neće biti uklonjen dok nadležna Komisija ne donese konačnu odluku 12. januara, saopšteno je danas iz gradske uprave Beograda.

Zaključak o dozvoli izvršenja koji je gradska komunalna inspekcija uputila opštini Vračar povodom nelegalno postavljenog spomenika Petru Kralju ekspedovan je opštini pre nego što je Sekretarijat za kulturu grada Beograda poslao Sekretarijatu za inspekcijske poslove obaveštenje o odlaganju daljeg postupanja inspekcije dok nadležna Komisija za imenovanje trgova i ulica ne donese konačno rešenje.

Do dobijanja zahteva Sekretarijata za kulturu o odlaganju postupka Sekretarijat za inspekcijske poslove nije imao nijedan osnov da obustavi postupak, navodi se u saopštenju.

Koliko god da je ideja o postavljanju spomenika Petru Kralju plemenita, ne smemo da zaboravimo da je gradska opština Vračar to uradila kršeći propise i nelegalno, navedeno je u saopštenju u kome se dodaje da Petar Kralj nije zaslužio da mu se spomenik postavlja nelegalno i da sada služi za “sitno politikantstvo predsednika opštine Vračar”.

U saopštenju se podseća da je sekretar za kulturu Vladan Vukosavljević istakao da spomen-obeležje Petru Kralju neće biti uklonjeno, ali će gradska Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica, posle pribavljenog mišljenja Urbanističkog zavoda i Zavoda za zaštitu spomenika grada Beograda, doneti naknadnu, zakonom i propisima predviđenu odluku o postavljanju tog spomenika.

Ranije danas, gradska opština Vračar saopštila je da je 30.decembra “umesto novogodišnje čestitke primila zaključak o dozvoli izvršenja gradske komunalne inspekcije kojim se poziva ta opština da ukloni obeležje glumcu Petru Kralju u roku od pet dana.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

VAŽNO JE DA ZNAMO ŠTA JEDEMO, Gradski Magazin

VAŽNO JE DA ZNAMO ŠTA JEDEMO

Istraživanja pokazuju da su teme zdravije ishrane i poznavanja nutritivnog sastava proizvoda sve važnije i …

Svetska premijera dokumentarca o „Indexima“  na rođendan Davorina Popovića, Gradski Magazin

Svetska premijera dokumentarca o „Indexima“ na rođendan Davorina Popovića

Peto izdanje festivala muzičkog dokumentarnog filma Dok’N’Ritam (D’n’R) biće održano od 22. do 25. septembra …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.