Petru Kralju, Konačna odluka komisije 12. januara o spomeniku Petru Kralju, Gradski Magazin

Konačna odluka komisije 12. januara o spomeniku Petru Kralju

Izvor: Tanjug Foto: Telegraf

Spomenik Petru Kralju neće biti uklonjen dok nadležna Komisija ne donese konačnu odluku 12. januara, saopšteno je danas iz gradske uprave Beograda.

Zaključak o dozvoli izvršenja koji je gradska komunalna inspekcija uputila opštini Vračar povodom nelegalno postavljenog spomenika Petru Kralju ekspedovan je opštini pre nego što je Sekretarijat za kulturu grada Beograda poslao Sekretarijatu za inspekcijske poslove obaveštenje o odlaganju daljeg postupanja inspekcije dok nadležna Komisija za imenovanje trgova i ulica ne donese konačno rešenje.

Do dobijanja zahteva Sekretarijata za kulturu o odlaganju postupka Sekretarijat za inspekcijske poslove nije imao nijedan osnov da obustavi postupak, navodi se u saopštenju.

Koliko god da je ideja o postavljanju spomenika Petru Kralju plemenita, ne smemo da zaboravimo da je gradska opština Vračar to uradila kršeći propise i nelegalno, navedeno je u saopštenju u kome se dodaje da Petar Kralj nije zaslužio da mu se spomenik postavlja nelegalno i da sada služi za “sitno politikantstvo predsednika opštine Vračar”.

U saopštenju se podseća da je sekretar za kulturu Vladan Vukosavljević istakao da spomen-obeležje Petru Kralju neće biti uklonjeno, ali će gradska Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica, posle pribavljenog mišljenja Urbanističkog zavoda i Zavoda za zaštitu spomenika grada Beograda, doneti naknadnu, zakonom i propisima predviđenu odluku o postavljanju tog spomenika.

Ranije danas, gradska opština Vračar saopštila je da je 30.decembra “umesto novogodišnje čestitke primila zaključak o dozvoli izvršenja gradske komunalne inspekcije kojim se poziva ta opština da ukloni obeležje glumcu Petru Kralju u roku od pet dana.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

, Istraživanje: Deca više ne žele da budu nastavnici i lekari već influenseri, Gradski Magazin

Istraživanje: Deca više ne žele da budu nastavnici i lekari već influenseri

Deca više ne žele da postanu nastavnici, lekari i biznismeni već influenseri, pokazalo je novo …

, Transformacija vaše kuhinje u elegantni kulinarski raj, Gradski Magazin

Transformacija vaše kuhinje u elegantni kulinarski raj

Kada pristupamo uređenju kuhinje, važno je obratiti pažnju na svaki detalj. Od izbora nameštaja i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin