Koncert Kolje i Grobovlasnika u Bitefartcafe klubu, Gradski Magazin

Koncert Kolje i Grobovlasnika u Bitefartcafe klubu

Sutra koncert Kolje i Grobovlasnik u Novom Bitefartcafe klubu

Nikola Kolja Pejaković  pred koncert, “ muzika je posebna priča”.

Kolja i Grobovlasnici će svoj prvi klupski koncert održati 29. oktobra u Novom Bitefartcafe klubu. Veče je zamišljeno kao svojevrsni intimni, bliski doživljaj muzike i povezanosti muzičara i publike, baš kako bi bluz i trebalo da se izvodi.

Nikola Kolja Pejaković poznat kao glumac i režiser, ali pre svega po scenarističkom radu na filmovima “Lepa sela lepo gore”, “Rat uživo”, “Ledina” i hit seriji “Vratiće se rode”, uporedo je na muzičkoj sceni stekao status kultnog autora već sa prvim albumom “Mama, nemoj plakati” (2002), snimljenim pod firmom Kolja i Smak Belog dugmeta.

Nakon “poročnih” hitova kao što su “Sjeo sam za švedski sto” i “B.J. Blues” sa prvenca, Pejaković je svoj osoben autorski izraz nastavio sa pesmama poput “Haljinice boje lila” i “Eto, udade se ti za konja” na podjednako izazovnom drugom albumu “Kolja” (2009). Tek nakon romantično intoniranog i “pročišćujućeg” trećeg albuma “Grobovlasnici” (2013), Kolja je osetio da je vreme da se sa svojim bendom susretne uživo sa publikom – Pejakovićev prvi koncert u karijeri uspešno se odigrao 21. marta 2015. godine u ispunjenom beogradskom Domu sindikata.

Grobovlasnici su, objašnjava Pejaković, “sve ljudi koji su bili okosnica, stub muzike koju smo radili godinama i jedna respektabilna ekipa sa kojom je čast svirati i biti na sceni”.

Gitarista Voja Aralica – “Voja je genijalno producirao i svirao na pločama. Nanjušio je da tu nešto ima, i te 1997. odveo me u studio”.
Bubnjar Deki Momčilović – “Njegov bubanj je snažno obeležio zvuk na prvom albumu i učestvovao je na svim albumima do sada. Jedan redak svirački dar”.
Klavijaturista Ivan Aleksijević-Pančevac – “Takođe, stalni saradnik i duša ovog novog zvuka Grobovlasnika. Svetski kvalitet, izuzetan talenat, srećan sam što sviram sa njim”.
Basista Nikola Usanović i na akustičnoj gitari Dado Gajić – “Njih dvojica su postali nezamenljivi deo benda, prvo kao ljubitelji tog zvuka, a onda i kao izvanredni svirači, majstori svog zanata”.
Kako bi Pejaković opisao muziku koju svira sa Grobovlasnicima?

“Kako god okreneš, to je bluz”.

O Bojana Djurovic

GiO urednica, mail: bojana.djurovic@gradskimagazin.rs

Proveri takođe

115, Obeleženo 115 godina diplomatskih odnosa između Egipta i Srbije, Gradski Magazin

Obeleženo 115 godina diplomatskih odnosa između Egipta i Srbije

U četvrtak, 23. novembra Fontana Slavija u Beogradu bila je osvetljena bojama egipatske zastave, u …

Veliko otvaranje ski sezone na Kopaoniku od 7. do 10. decembra u znaku bogatog sadržaja i prepozantljivo dobrog provoda, Gradski Magazin

Veliko otvaranje ski sezone na Kopaoniku od 7. do 10. decembra u znaku bogatog sadržaja i prepozantljivo dobrog provoda

Zimska sezona na omiljenoj destinaciji celog regiona, zvanično se otvara 7. decembra sa manifestacijom Ski …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin