Koncert: The Doors, Gradski Magazin

Koncert: The Doors

Gradski magazin je za vas izdvojio koncert pun energije, emocija i dubine. Predstavljamo vam grupu The Doors …

Ovo je, procenjeno, među boljim koncertima ikada. Neki su ga doživeli kao neku vrstu religijskog iskustva, transa u koji su padali zajedno sa frontmenom grupe Jim Morrison-om. Čist spoj zvuka, umetnosti, energije i filozofije koji je proizvodila ova četvorka je definitivno obeležila muzičku industriju.

Uživajte u koncertu.

https://www.youtube.com/watch?v=cJEL6b9Z78w

Za neupućene The Doors su bili popularna i uticajna američka rok grupa koja je osnovana 1965. u Los Anđelesu. Prbovitnu postavu su činili klavijaturista Rej Manzarek, gitarista Robi Kriger, bubnjar Džon Densmor i pevač Džim Morison.

Pravili su psihodeličnu rok muziku koja je izazvala veliku pomamu i potražnju za njihovim nastupima. Mora se imati u vidu da su njihovi nastupi propraćeni u vreme najveće eksplozije hipik pokreta, psihoaktivnih supstanci i protesta. Nastupi su im bili čuveni po tome da su obavezno kasnili, da su im se devojek skidale gole, da su ljudi padali u takav trans da su mislili da su na bini bili bogovi, a ne obični ljudi. Morisonova harizma i fizički izled je privlačio mnoge ženske fanove. Dobio je nadimak “King of the rock and cock”. Nažalost, Morisonovo konstatno opijanje, padanje po bini, kašnjenje, zaboravljanje dovelo je do raspada grupe 1970.godine, ali je zato posle njegove smrti 1971.godine njihova muzika bila još više slušanija.

The Doors će zauvek biti zapamćen po svojim jedinstvenim i originalnim koncertima.

O Zorica Stojković

Proveri takođe

Irena Vujović, Vujović: Srbija uložila napore da zaštiti Lim od otpada, potrebno angažovanje i susednih država, Gradski Magazin

Vujović: Srbija uložila napore da zaštiti Lim od otpada, potrebno angažovanje i susednih država

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović izjavila je da je u toku koordinisana akcija uklanjanja …

Irena Vujović, Vujović: Insistiramo na poštovanju najviših ekoloških standarda, Gradski Magazin

Vujović: Insistiramo na poštovanju najviših ekoloških standarda

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović prisustvovala je danas sednici skupštinskog Odbora za zaštitu životne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin