Koncert za violu i fortepiano mladih romantičara, Gradski Magazin

Koncert za violu i fortepiano mladih romantičara

Koncert koji će vam ponuditi mir i blagostanje u duši

Narodna biblioteka Srbije poziva Vas na koncert violiste Rastka Popovića i pijanistkinje Marijane Savov-Stojanović pod nazivom Između Baha i Bramsa II – sonate za violu i fortepijano mladih romantičara koji će biti održan 14. februara u 18.00 sati u okviru muzičkog programa Subotom u 6.

Na koncertu će biti izvedene sonate Mendelsona, Šuberta i Glinke čime će biti prikazana tri različita tretmana ova dva nestandardna instrumenta u žanru klasične kamerne sonate iz perioda ranog romantizma.

Marijana Savov-Stojanović i Rastko Popović započeli su saradnju 2013. godine. Duo se bavi umetničkim istraživanjem i interpretacijom repertora za violu i klavir oslanjajući se na principe istorijski informisane interpretacije. Nakon uspešnih koncerata sa Sonatama za fortepiano i violuu planu je dalje izvođenje kompozicija za ova dva instrumenta pisanih ‘između Baha i Bramsa’.

O Zorica Stojković

Proveri takođe

Irena Vujović, Vujović: Srbija uložila napore da zaštiti Lim od otpada, potrebno angažovanje i susednih država, Gradski Magazin

Vujović: Srbija uložila napore da zaštiti Lim od otpada, potrebno angažovanje i susednih država

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović izjavila je da je u toku koordinisana akcija uklanjanja …

Irena Vujović, Vujović: Insistiramo na poštovanju najviših ekoloških standarda, Gradski Magazin

Vujović: Insistiramo na poštovanju najviših ekoloških standarda

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović prisustvovala je danas sednici skupštinskog Odbora za zaštitu životne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin