Najnovije Vesti
KONSTRUKTIVNI PANELI ZA KRAJ ČETVRTOG CIKLUSA NELT EDUKATIVNOG PROGRAMA, Gradski Magazin

KONSTRUKTIVNI PANELI ZA KRAJ ČETVRTOG CIKLUSA NELT EDUKATIVNOG PROGRAMA

KONSTRUKTIVNI PANELI ZA KRAJ ČETVRTOG CIKLUSA NELT EDUKATIVNOG PROGRAMA, Gradski Magazin– Konferencijom „Umrežavanjem do promene“ održanom u prostorijama Nove Iskre na Dorćolu, završen je četvrti ciklus Nelt edukativnog programa (NEP 4) koji kompanija Nelt realizuje u saradnji sa Novom Iskrom i Galerijom 12Hub. Polaznici četvrte generacije NEP-a osmislili su, organizovali i moderirali otvorene i slobodne diskusije o gorućim društvenim temama i izazovima.

Značaj neformalnog obrazovanja u „popunjavanju pukotina formalnog“, inicijative u očuvanju životne sredine koje sve češće dolaze od mladih ljudi, kao i mogućnost interdisciplinarne saradnje u digitalnom i fizičkom prostoru, teme su koje su se našle u fokusu učesnika završne konferencije. Radoznalost i želja polaznika Nelt edukativnog programa da otvoreno diskutuju na teme od važnosti za širu zajednicu, govori o spremnosti mladih da uoče izazove i osmisle adekvatna rešenja.

„Nelt edukativni program spada u red izuzetnih programa podrške mladim ljudima u procesu profesionalnog sazrevanja. Osluškujući potencijale učesnika, NEP im nudi širok spektar informacija i mogućnost da kroz međusobnu saradnju, projektne zadatke i interakciju sa stručnjacima iz mnogih oblasti, nadograde i obogate svoje formalno obrazovanje. Ponosni smo na to što smo u prilici da pružimo podsticaj mladima da se razviju u radoznale i hrabre pojedince kojima pripada budućnost“, izjavio je Marko Milanković, menadžer komunikacija u Nelt Grupe.

 „Od 2014. godine kada je program oživeo, kroz naše radionice i predavanja prošlo je više od 90 studenata, a svi oni dobili su priliku da se oprobaju u različitim oblastima, razvijaju svoju kreativnost i talente  i sarađuju sa stručnjacima iz mnogih sfera – od ekonomije, IT sektora, ekologije, nauke, urbanizma, savremene umetnosti, dizajna, pozorišta, do preduzetništva i biznisa“, ističe Nana Radenković, Creative Hub Manager, Nova Iskra.

 Kao i prethodne godine, Nelt edukativni program okupio je 23 studenta sa 12 različitih fakulteta iz Beograda i Novog Sada. Grupa fantastičnih mladih ljudi dobila je priliku da, kroz dinamične radionice, projektni timski rad i susrete sa umetnicima i profesionalcima aktivnim u različitim domenima, izađu iz okvira formalnog obrazovanja, steknu nova iskustava, ojačaju kritički kapacitet i osnaže svoje veštine.

 “Milslim da sam od početka NEP programa postala odgovornija, zrelija i odlučnija osoba koja je dodatno unapredila svoje sposobnosti komunikacije, timskog rada i istrazivanja”, smatra Ivona Petrov, sa Arhitektonskog fakulteta.

 Inspirativna završna konferencija ujedno je i najava petog ciklusa Nelt edukativnog programa i raspisivanja novog konkursa koji je za sve zainteresovane polaznike NEP 5, otvoren do 25. oktobra.

www.nelt.rs, www.novaiskra.com, www.g12hub.com

O Marija Nikolić

Proveri takođe

EU proširenje  – Quo Vadis (kuda idete)?, Gradski Magazin

EU proširenje – Quo Vadis (kuda idete)?

Koji su trenutni izazovi sa kojima se suočava Zapadni Balkan i kakvo je stanje sa …

Maxi pekara – sinonim kvalitetnog i svežeg peciva, Gradski Magazin

Maxi pekara – sinonim kvalitetnog i svežeg peciva

Sveži hlebovi i peciva, sastojci koji se koriste prilikom njihove izrade, kao i način na …

Leave a Reply

Your email address will not be published.