Kontrast u enterijeru, Kontrast za enterijer u novom ruhu, Gradski Magazin

Kontrast za enterijer u novom ruhu

Kontrast je odličan način da osvežite enterijer i unesete novu energiju u dom, a uz to ne zahteva mnogo vremena i truda. Najbolje ćete ga postići kombinovanjem svetlih i tamnih boja u istoj prostoriji, a ukoliko koristite tamne boje na zidovima i svetle boje na nameštaju, to će značajno kontrastirati boje u prostoriji. Kontrastni efekat dobija se i primenom kontrasta boja na zidove, pa veći zid možete obojiti svetlim bojama, a manji tamnijom bojom ili obrnuto. Kombinovanje različitih materijala komada nameštaja i propratne dekoracije takođe može da bude sjajna opcija.

Kontrast u enterijeru, Kontrast za enterijer u novom ruhu, Gradski MagazinAmbijent koji je opremljen tako da svaki komad nameštaja bude istaknut za sebe, a da ipak čine savršeno uklopivu celinu predstavlja najbolji balans i tu nema prostora za greške. Regal VARESE, u kombinaciji dekora artisan hrasta i opak bele, dizajnerski je privlačno rešenje za uređenje dnevnog boravka, koje daje topliju estetiku enterijeru. Spoj drveta i stakla u svetlijim nijansama sa tamnom tapetom iza i crne metalne ručice, kao najsitniji detalj na regalu, ali dovoljan da poveže materijale i zaokruži kutak.

Klub sto BAYONNE dizajniran je tako da se uklopi u savremene ambijente doma. Kombinacija stakla i metala čini ga odličnim izborom za ambijente uređene u industrijskom stilu, i zadovoljiće sve funkcionalne, ali i estetske zahteve za uređenje. Fotelja ADORE lepo se uklapa u ambijente, a za celokupnu energiju u prostoru zaslužna je i propratna dekoracija, poput jastučnice sa interesantnim dezenom, fenjera kao detalja, ali i pampas cveća.

Kada su u pitanju kontrastne teksture materijala, najbolji način je korišćenje dve teksture koje su blizu jedna drugoj. Takođe, možete da kreirate i kontrast boja tako što ćete mešati komade od drveta i kamena i upariti ih sa manjim elementima u prostoriji. U slučaju tkanina, možete upariti dezen sa jednom bojom.

Takav efekat najbolje je postići u ambijentu sa upečatljivom tapetom koja čini prostor atraktivnim i jedinstvenim. Neutralne pamučne sive zavese sjajan su izbor uz ostatak prostora, a dekorativni jastuk u roze boji dodaće kolorit i osvežiti celinu.

U dnevnom boravku od komada nameštaja obavezno dodajte i neizostavne komade – TV policu, kao i klub sto. TV polica TREVISO u kombinaciji opak bele i crne mat je već sama po sebi kontrastna, a klub sto BAYONNE u crnoj metalnoj konstrukciji i sa staklenom pločom se takođe stilski uklapa. TV policu možete svakako dodatno dekorisati, a detalji poput ukrasnog natpisa „Home“, kao i lepog svećnjaka, utopliće atmosferu i učiniti ambijent dodatno ušuškanim.

Za sve koji su ljubitelji toplijih boja u enterijeru, kombinacija istih može da predstavlja pravi izazov, ali  istovremeno i uživanje, ukoliko su detalji ti koji dopunjuju taj kutak. Na taj način se, izborom jedne nijanse za određene komade nameštaja, zida i dekorativnih detalja, naglašavaju suprotne nijanse u prostoriji.

Kontrast u enterijeru, Kontrast za enterijer u novom ruhu, Gradski MagazinTV polica LAZIO TV 170 predstavlja kombinaciju artisan hrasta, crnog dekora i detalja u vidu metalnih okova na frontovima i predstavlja izuzetno estetsko i funkcionalno rešenje za dnevni boravak. Iznad nje možete postaviti zidnu policu SARDINIA ZP, koja je vrlo slične estetike, a praktična za odlaganje sitnica i dekoracije. Dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu da na police postavite dodatnu dekoraciju poput zanimljive vaze ili stonog sata, koji će svakako oplemeniti prostor.

Za razbijanje neutralnih tonova i dodatni kolorit, možete ubaciti plavi pleteni tabure, koji će biti i sjajan dekorativan detalj, ali i idealan za momente opuštanja.

Prilikom promene kontrasta najbolje je da pronađete pravu kombinaciju koja se izgleda uz ostatak vašeg enterijera, kako biste postigli pun efekat koji kontrast donosi. Možete ga kombinovati na više načina, a nekada samo i sitnice doprinose razbijanju monotonije i osveženju enterijera. On svakako nije krucijalna promena u enterijeru, ali veoma utiče na celokupni utisak i doprinosi novoj energiji u ambijentu.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Značajne promene na čelu kompanije Nelt u Bosni i Hercegovini, Gradski Magazin

Značajne promene na čelu kompanije Nelt u Bosni i Hercegovini

Cerovina novi potpredsednik Grupe, Sikimić od 1. maja nova izvršna direktorka Nelt Grupa je u …

, Otvoren je novi salon Forma Ideale u poslovnom delu Sava Centra, Gradski Magazin

Otvoren je novi salon Forma Ideale u poslovnom delu Sava Centra

„Za svaki deo vašeg doma, u svakom delu Beograda“ Novi Forma Ideale salon, šesti po …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin