Najnovije Vesti
Kontrastne boje u uređenju enterijera, Gradski Magazin

Kontrastne boje u uređenju enterijera

Kontrastne boje u uređenju enterijera, Gradski MagazinTrendovi koje donosi svaka nova sezona, menjaju se, kako na modnim pistama, tako i u dizajnu enterijera. Uvek ih prati i određen odabir boja, a boje koje su trend za 2021. godinu su kontrastne boje – siva (Ultimate Gray) i žuta (Illuminating). Jedna je deo monohromatske palete, dok je druga osnovna boja, pa ipak, kada se nađu jedna pored druge, međusobno ostavljaju harmoničan utisak na posmatrača i mogu biti idealna kombinacija za uređenje doma.

Iako na prvi pogled kombinacija ove dve boje možda izgleda kao neobičan spoj za uređenje enterijera, uz prave savete, ovaj trend možete bez mnogo muke primeniti u vašem ambijentu.

Ležaj DANTE, u sivom štofu, idealan je za opremanja prostora različitih dimenzija i namena. Ovaj model ležaja poseduje mogućnost pretvaranja u ležaj za spavanje, mehanizmom obaranja naslona, a funkcionalnosti ovog modela doprinosi i kutija za odlaganje posteljine, što je, sasvim sigurno, svima korisno.

U ambijent će se odlično uklopiti i garderober GALICIA 220, u sivom dezenu sa dekorativnim horizontalnim aplikacijama od crnog bojenog stakla, koji predstavlja moderno i kreativno dizajnersko rešenje. Unutrašnjost garderobera se sastoji od segmenta sa policama u levom i desnom delu, kao i segmenta sa garderobnom šipkom u središnjem delu, a poseduje i mogućnost ugradnje usporivača kod kliznog mehanizma, koji dodatno doprinose sigurnosti i funkcionalnosti.

Trend sive i žute boje u uređenju enterijera možete ispratiti i dodatnim detaljima u žutoj boji, u vidu dekorativnih jastuka, ćebića, kutija. Na ovaj način učinićete da ambijent deluje renovirano, i potpuno ćete osvežiti prostor.

Ono za šta će vam biti potrebno malo više vremena, ali će uneti u dom dodatnu dinamiku, jeste da obojite zid u sivo ili ga obogatite sivim tapetom sa umerenim paternom.

Ukoliko je veći deo nameštaja u vašem domu u neutralnim belim tonovima, žuti komad nameštaja biće pravo osveženje. Ovaj princip se može primeniti i u modernim belim i retro belim ambijentima, a fotelja ZURICH u žutom dezenu, zbog svog klasičnog izgleda, može biti izbor kako za ljubitelje modernog, tako i za ljubitelje retro stila.

Ukoliko ste dovoljno smeli i želite rešenje koje će biti uočljivo i privući pažnju,  bojenjem zida u žutu boju instant ćete dobiti ovakav efekat. Dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu da taj zid ne treba da bude deo dnevne sobe ili nekog drugog ambijenta gde povodite mnogo vremena, ali zid hodnika, na primer, može biti više nego idealno rešenje. Uz zid u žutoj boji u predsoblju odlično bi se uklopili sistemi elemenata predsoblja ASTOR.

Ukoliko se odlučite da ispratite trend kontrastnih boja, samo pratite svoj osećaj i želje. Odlučite se za vašu idealnu kombinaciju, koja će nadahnuti svežinom vaš dom i pružiti vam ambijent za uživanje.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

Trileri kojima nećete odoleti, Gradski Magazin

Trileri kojima nećete odoleti

Lepo vreme nas mami da ceo dan provedemo napolju, međutim, već kada dođe veče i …

Za lepši ulazak u dom, Gradski Magazin

Za lepši ulazak u dom

Pri ulasku u dom, prvo na šta naiđete je predsoblje, tako da je veoma važno …

Leave a Reply

Your email address will not be published.