, Kontrastom do osveženog ambijenta, Gradski Magazin

Kontrastom do osveženog ambijenta

Uređenje enterijera sjajan je način da iskažete kreativnost i ostavlja prostora da primenite razne aktuelne trendove, kako biste osvežili prostor i uneli novu energiju. Primena kontrasta je uvek sjajna ideja, a možete ga postići bojom, ali i raznim drugim aspektima dizajna, kao što su oblik, veličina, materijali, teksture, stil ili završna obrada.

Boja je mnogima prva asocijacija boja na pomen kontrasta, a korišćenjem kontrasnih boja na sjajan način mogu se naglasiti određeni elementi, istovremeno ih povezujući.

, Kontrastom do osveženog ambijenta, Gradski MagazinUkoliko se odlučite za plavu boju zidova u dnevnom boravku, ona sama po sebi može biti fokusna tačka. Uz svetle komade nameštaja, zid postaje savršena podloga za naglašavanje samog nameštaja. Vitrina VALENCIA u opak beloj i dekoru artisan hrasta i ležaj ELENA u svetlo sivom štofu, zajedno sa slikom KONJI sa belim ramom prave kontrast tamnom zidu. Klub sto je takođe neizostavan deo dnevnog boravka, a dekor artisan hrasta na klub stočiću OSCAR daje toplinu ambijentu, dok istovremeno daje i kontrast hladnim tonovima plave i sive. Kako plava boja ne bi potpuno izgubila na svojoj važnosti i jačini, dodajte neki zeleni detalj, npr. kućnu biljku.

Kontrast možete primeniti i kombinovanjem različitih materijala.  U spavaćoj sobi možete kombinovati zid i krevet u istom tonu, a da paterni na njima naglašavaju i dočaravaju njihovu raskošnost. Tapeta na zidu odlično doprinosi izgledu ambijenta. Francuski ležaj LOZANA u tamnozelenom štofu dodatno raskošnim čini tapacirani ram, a uz njega bi se savršeno uklopio roze tabure TRAPEZ, kojim biste kompletirali priču o kontrastu.

Svaki pažljivo uređen prostor uključuje kombinaciju različitih materijala koji daju konačan izgled enterijera, ali pri primeni kontrasta to znači namerno biranje predmeta koji se međusobno razlikuju, po stilu ili završnoj obradi.

Pri odabiru komada nameštaja, razmislite o mešanju dekora prirodnih materijala, poput dekora drveta sa metalima, ili belog dekora u visokom sjaju i mekanih tkanina. Isto tako, ako poželite da kombinujete tkanine, razmislite o izboru nekih predmeta sa paternom, dok su drugi jednostavno jednobojni sa teksturom.

Kombinovanje dve kontrastne teksture pružiće prostoru bogatiji vizuelni doživljaj, a ovo najbolje funkcioniše kada se dve kontrastne teksture, gruba i glatka, koriste u neposrednoj blizini jedna drugoj. Što se tiče pravilnog kombinovanja ovih predmeta, razmislite o grubom tekstilu ispod elegantnog nameštaja, ili o postavljanju rasvetnih i dekorativnih predmeta sa teksturiranom završnom obradom na glatke površine.

, Kontrastom do osveženog ambijenta, Gradski MagazinKako biste u domu primenili ovaj savet, dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da fotelju STRECHY u mekanom tirkiznom štofu uklopite sa bež tepihom TENDER, koji doprinosi stilu ambijenta. Odličan kontrast u prostoru bi bio klub stočić VKCT 50091 sa metalnom mrežom, koja pored estetske funkcije ima i praktičnu upotrebu u vidu korpe za odlaganje. Mekani tabure KOKO u braon štofu sjajan je dodatak bilo kom ambijentu.

Kontrast je definitivno tajni sastojak koji svakom prostoru daje određenu dinamiku i njegovom primenom dobićete željeni efekat osveženja enterijera i uneti novu energiju koja će vam svakako prijati.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU , Gradski Magazin

„OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU 

OKS i brend Jaffa cakes najavili jubilarni 30. Olimpijski dan „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U …

, Ako do sada niste, ova tri filma morate odgledati, Gradski Magazin

Ako do sada niste, ova tri filma morate odgledati

Prolećni dani nas već dugo mame da sve svoje slobodno vreme provodimo napolju – pored …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin