Najnovije Vesti
Korak ispred svih: STARA PLANINA najbezbednija u regionu!, Gradski Magazin

Korak ispred svih: STARA PLANINA najbezbednija u regionu!

Srpski planinski dragulj – STARA PLANINA prvi je planinski centar u Evropi koji uvođenjem obaveznih testova, stoprocentno i bez izuzetka vodi računa o zdravlju svih svojih gostiju


Stara planina ponovo je otišla korak ispred svih drugih planinskih centara u ovom delu Evrope i to tako što su uveli obaveznu proveru, odnosno testove za sve goste koji se u hotel KROV SRBIJE – SP RESORT prijave posle 2. januara ove godine.

Ovaj moderni planinski kompleks uveo je epidemiološke mere na samom početku pandemije korona virusa i upravo zahvaljujući tim merama nisu imali ni jednog jedinog gosta koji je zaražen u samom hotelu. I pored svih uvedenih mera, Stara planina ostvarila je rekordnu posećenost tokom protekle godine, a zasluge za uspeh u velikoj meri pripadaju prvom čoveku JP Stara planina Goranu Karadžiću.

Korak ispred svih: STARA PLANINA najbezbednija u regionu!, Gradski Magazin

-Oni koji su imali mogućnost da idu u prirodu, bežali su od gradova i boravili su između ostalog, i na Staroj planini – kaže Karadžić koji je nedavno od strane Vlade imenovan na čelo ovog preduzeća. Prema njegovim rečima, dosta toga na samom kompleksu nije ranije urađeno, odnosno “loše je urađeno”, i da je pravi izazov pred timom sa kojim je spreman da otvori nove sezone.

– Jesmo napravili neke nove sadržaje. Uzeli smo od državnih preduzeća objekte i restaurali, radili smo na otvaranju novih resursa, ali nismo gradili jer nemamo tu mogućnost – naveo nam je on i dodao da ne bi prihvatio poziv da ne misli da će moći da se suoči sa svim izazovima, kaže Karadžić i dodaje:

-Tim boravi već petu godinu na  Staroj Planini, očekujem da ćemo u toku naredne godine pokrenuti nove objekte, naravno u skladu sa svim relevantnim ustanovima. Najpre je izazov vodosnabdevanje za buduće objekte, ali treba da se poboljša i snabdevanje strujom, odnosno da se obezbedi da struja dolazi i drugim dalekovodima – kaže naš sagovornik.

Ističe da mnogo toga očekuje u sledećoj godini, ali da je fokus na predstojećim nedeljama. Kao rukovodilac u javnom preduzeću, ne osporava da nije zadovoljan činjenicom da i u ovoj privrednoj grani pandemija donela dosta problema, kao i zbog toga što je u  našim najvećim gradovima turizam na minimumu.

– Ipak, sa druge strane, ako je nešto dobro u pandemiji, jeste to što oni koji žive u Srbiji, ili oni koji dolaze u domovinu, energiju i oduška traže na planini. Zato mi i jesmo dobro radili – napominje Karadžić.

Korak ispred svih: STARA PLANINA najbezbednija u regionu!, Gradski Magazin

SP Resort od 2. januara, pored ostalih epidemioloških mera, od svih gostiju starijih od 15 godina zahtevati da prilikom prijave u hotel imaju neki od testova:

– negativan RT – PCR test na prisustvo virusa SARS- COV- 2, ne stariji od 48 časova, ili
– negativan antigenski test, takođe, ne stariji od 48 časova, ili
– pozitivan serološki test na antitetala.

Javno preduzeće Stara Planina i hotelski kompleks Krov Srbije – SP Resort u saradnji sa zdravstvenim centrom Knjaževca će svim gostima omogućiti testiranje i u hotelu Stara Planina antigenskim testom. Cena testa je 1.200 dinara a očekivano vreme čekanja na rezultat je 15 do 20 minuta.

Korak ispred svih: STARA PLANINA najbezbednija u regionu!, Gradski Magazin

Foto: Privatna arhiva/Pink/Pexels/PRessSerbia

O Dalibor

Proveri takođe

Kosa, 10 svakodnevnih navika zbog kojih nam kosa opada kao luda, Gradski Magazin

10 svakodnevnih navika zbog kojih nam kosa opada kao luda

Ako znamo da je normalno dnevno u proseku izgubiti od 50 do 100 vlasi kose, …

nova PRAVILA za putovanja, Novi soj VIRUSA- nova PRAVILA za putovanja!, Gradski Magazin

Novi soj VIRUSA- nova PRAVILA za putovanja!

Putnici za Australiju moraće da pokažu negativni test na kovid 19 pre nego što uđu …

Leave a Reply

Your email address will not be published.