Najnovije Vesti
Kosmički predeli Vuka Vučkovića, Gradski Magazin

Kosmički predeli Vuka Vučkovića

Kosmički predeli Vuka Vučkovića, Gradski Magazin
Samostalna izložba Vuka Vučkovića „Vuk Vučković – Solo Show“ biće otvorena 22. novembra s početkom od 20h u galeriji “X Vitamin” na Studentskom trgu 11, u Beogradu.
Vuk je publici poznat po seriji slika “Uzbudljivi gradovi” na kojima veoma detaljno predstavlja panorame gradova, ističući objekte koje ih čine jedinstvenim i prepoznatljivim. Nakon Beograda, Njujorka, Novog Sada, Čikaga i Londona, seriji se priključila slika Beča, na kojoj je umetnik radio tokom 2018. godine, a ona će premijerno biti predstavljena na ovoj izložbi.
Izložba „Vuk Vučković – Solo Show“ će predstavljati svojevrstan dijalog radova pomenute serije i jednog do sada neizlaganog opusa. Reč je o apstraktnim slikama pod nazivom “Kosmički predeli”.
Kosmičke predele autor je stvorio tokom svog misaonog opuštanja i podsvesne igre. Oni su konstantan deo njegovog umetničkog procesa i predstavljaju eksperiment upotrebe boja i slikarskih tehnika. Odsustvo detalja i forme posmatrača stavlja u poziciju da delo doživi otvorenog uma i prida mu značenje po sopstvenom senzibilitetu.
Vuk je na seriji slika “Kosmički predeli” radio još od 2010. godine i ona obuhvata preko 40 radova. Na izložbi će biti predstavljene slike nastale u toku 2018. godine, paralelno sa slikom Beča.
Osim trenutka u kome nastaju, ove dve serije povezuje umetnikovo ubeđenje u moć boje da utiče na čovekovo unutrašnje stanje duha i njegova želja da približi svoju likovnu poruku ispunjenu koloritom koji nedostaje svakodnevnici.
Inače, ovo je 20. po redu samostalna izložba Vuka Vučkovića „Solo Show“ u galeriji „X Vitamin“ trajaće do 13. decembra.
O umetniku
Vuk Vučković je rođen 1986. u Pančevu, diplomirao je slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2010. godine, gde je iste godine upisao doktorske umetničke studije slikarstva. 2015. godine sa suprugom Ivom Vučković Lujanski je osnovao umetnički studio Wolf Art.
Redovnu izlagačku aktivnost Vučković ima od 2007. godine, i do sada je izlagao na 19 samostalnih i više od 110 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja za svoje stvaralaštvo. Njegovi radovi se nalaze u više kolekcija, zbirki i javnih prostora. Dosadašnji postignuti rezultati Vuka Vučkovića ubrajaju u najuspešnije mlade umetnike u Srbiji.
Više o Vuku i njegovom radu možete saznati na njegovom sajtu www.vukvuckovic.com

O Marija Nikolić

Proveri takođe

Najbolji prijatelj strastvenih kuvara – kuhinja „LIVIA“, Gradski Magazin

Najbolji prijatelj strastvenih kuvara – kuhinja „LIVIA“

Koji god obrok da pravimo za našu porodicu, važno nam je da je zdrav i …

Svi pričaju o Ordinacija Lilo, Gradski Magazin

Svi pričaju o Ordinacija Lilo

U vreme pandemije korona virusa, boravak u kućama je „naterao“ ljude da sagledaju svoje zdravstveno …

Leave a Reply

Your email address will not be published.