Egzit, Kovačević: “Sa aspekta društvene odgovornosti Egzit će u 2015. godini organizovati niz akcija”, Gradski Magazin

Kovačević: “Sa aspekta društvene odgovornosti Egzit će u 2015. godini organizovati niz akcija”

Izvor: Tanjug Foto: thefourohfive

Direktor Muzičkog festivala Egzit Dušan Kovačević izjavio je danas da je u poslednje dve godine društvena odgovornost vraćena u fokus tog muzičkog festivala i najavio da će sa aspekta društvene odgovornosti Egzit u 2015. godini organizovati niz akcija.

Kovačević je istakao da je Egzit možda i jedni veliki evropski muzički festival koji je nastao iz društvene odgovornosti, kao pokret mladih za promene u Srbiji u tom trenutku, te da je u skladu sa tim potpuno prirodno da društvena odgovornost bude ono po čemu će Egzit biti posebno prepoznatljiv.
“Pre dve godine, kada sam ponovo preuzeo menadžment Egzita, jedan od prvih prioriteta bilo je da se u fokus delovanja Egzita vrati društvena odgovornost i sa zadovoljstvom mogu reći da smo u tome i uspeli”, rekao je Kovačević Tanjugu.

Akcije koje je Egzit tokom 2014. godine pokrenuo, prema njegovim rečima, najbolji su dokaz da je taj muzički festival ponovo postao prepoznatljiv po društvenoj odgovornosti. Od niza takvih akcija Kovačević je izdvojio podršku ugroženima od poplava tokom koje su animirane velike muzičke svetske zvezde, poput Džeremiakvaija (Jamiroquai), da održe humanitarnu žurku za postradale u poplavama u Srbiji. Na toj žurci Egzit je zajedno sa opštinom Budva skupio pomoć od više od 100.000 evra, a taj isnos je uplaćen Kancelariji za pomoć ugroženima Vlade Srbije.

Kovačević: “Sa aspekta društvene odgovornosti Egzit će u 2015. godini organizovati niz akcija”, Gradski Magazin

“Upravo je to nešto što želimo da bude u središtu naših aktivnosti, tako da ćemo u 2015. organizovati niz društveno odgovornih akcija, a jedna od prvih će biti podrška kandidaturi Novog Sada za omladinsku prestonicu Evrope 2018. godine”, najavio je Kovačević.

Prema njegovim rečima, na samom Egzit festivalu tema će biti mladi ljudi sa posebnim akcentom na rešavanje problema nezaposlenosti mladih.
“Zajedno sa našim partnerima iz regiona i Evrope radićemo na Konferenciji koja će za cilj imati da se uhvati u koštac sa problemom nezaposlenosti mladih i da se vladama u regionu predlože konkretni koraci kako se uz podršku Evropske unije može boriti sa tim problemom”, istakao je Kovačević.

Govoreći o pokretanju Fondacije za obnovu i revitalizaciju Petrovaradinske tvrđave (FORT), koja je uoči početka Festivala 2014. godine, privukla veliku pažnju javnosti, Kovačević je rekao da se sa tom Fondacijom “trči maratonska trka” i da to nije “šprinterska disciplina”, jer je to projekat u kom je nephodno najmanje pet godina da bi se videli konkretni rezultati.

Pod konkretnim rezultatima se, po Kovačevićevim rečima, podrazumeva “ozbiljan novac, u milionskim iznosima u evrima” koje je potrebno obezbediti za ozbiljnu revitalizaciju Tvrđave.
“Nama nije cilj da uradimo neku PR akciju u kojoj bi nešto okrečili ili ofarbali, već nam je cilj da zaista sistemski pomognemo tvrđavi”, pojasnio je Kovačević i dodao da je izrada studije izvodljivosti prvi korak u tom poslu.

Egzit, Kovačević: “Sa aspekta društvene odgovornosti Egzit će u 2015. godini organizovati niz akcija”, Gradski Magazin

Studija treba da ukaže šta je to što je potrebno revitalizovati i koliko to košta, a rok za njenu izradu je do dve godine, nakon čega se kreće u prikupljanje novčanih sredstava za realizaciju predložene revitalizacije.

Kada je reč o ovogodišnjem Egzitu, Kovačević je rekao da je trenutno u toku novogodišnja akcija, a povodom 15. rođendana Egzita, u kojoj svi koji do 14. januara kupe ulaznicu za Egzit dobijaju potpuno besplatno ulaznicu za Si dens festival (Sea Dance) na plaži “Jaz” u Budvi.
“Prethodnu 2014. godinu ćemo pamtiti kao jednu od najuspešnijih u istoriji Egzit festivala. Početkom januara osvojili smo nagradu za najbolji veliki evropski festival i to je najznačajnija nagrada koju jedan festival može dobiti jer je konkurencija neverovatno jaka – 360 festivala iz 34 zemlje, a upravo je Egzit, iako ima mnogo manji budžet i cene karata u odnosu na većinu konkurenata, proglašen najboljim. To je zaista ogroman uspeh koji se može porediti sa tim da Crvena zvezda ili Partizan osvoje ligu šampiona u fudbalu”, istakao je Kovačević.

Pored pomenute nagrade, 2014. će se pamtiti i po premijernom izdanju “Egzit avanture”, koja, po Kovačeviću, predstavlja jedan zahtevan logistički poduhvat organizacije dva ozbiljna festivala (Egzit i Si dens festival) u dve različite države i to u periodu od svega sedam dana. Da je taj jedinstveni projekat uspešno realizovan svedoči i podatak da će i ove godine biti organizivan, ali i veliki broj gostiju koji je pokazao interes da sudeluje u ovogodišnjoj Egzit avanturi.

Novost u organizaciji Egzit festivala je ta što se ove godine u odnosu na sve prethodne mnogo ranije krenulo sa objavom izvođača, pa se već sada zna da će na glavnoj festivalskoj bini nastupiti Motorhedi (Motorhead), a da će na Dans areni (Dance) biti “tehno četvrtak”.
“U januaru nas očekuju nove objave izvođača, a razlog zbog koga smo sa tim objavama krenuli ranije je želja da privučemo što veći broj turista u našu zemlju, a ranijom objavom izvođača turistima dajemo mogućnost da mogu na vreme da isplaniraju svoje putovanje u Srbiju”, zaključio je Kovačević.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

, Đurovićeva vizija se ostvaruje: Vrnjačka Banja očekuje rekordan broj gostiju!, Gradski Magazin

Đurovićeva vizija se ostvaruje: Vrnjačka Banja očekuje rekordan broj gostiju!

321 SRBIJA – Odlukom višečlanog stručnog žirija, prestižno godišnje priznanje Udruženja „3,2,1 Srbija“, projekta od …

, ODRŽAN TRADICIONALNI MAXBET FRUŠKOGORSKI MARATON, Gradski Magazin

ODRŽAN TRADICIONALNI MAXBET FRUŠKOGORSKI MARATON

Tradicija se nastavila i ovog aprila kad se na Fruškoj gori u okviru  MaxBet 47. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin