„Kraljevska dinastija” u Delfi caféu, Gradski Magazin

„Kraljevska dinastija” u Delfi caféu

U četvrtak, 10. decembra u 18 sati u Delfi caféu u SKC-u biće predstavljena knjiga „Kraljevska dinastija – Povratak kući porodice Karađorđević“ Kristine Oksenberg Karađorđević.

Ćerka kneginje Jelisavete i unuka princeze Olge i kneza Pavla je tragajući za porodičnim korenima pružila pregled istorije ove srpske dinastije od Karađorđa do današnjih dana.

O knjizi će pored autorke govoriti NJ. K. V. prestolonaslednik Aleksandar II Karađorđević, Čedomir Antić, istoričar i monarhista, i Aleksandar Jovanović, novinar.

Kristina Oksenberg Karađorđević, potomkinja srpske kraljevske porodice i afirmisana američka spisateljica, ispisuje uzbudljivu ličnu i porodičnu priču koja istovremeno predstavlja povest porodice čija sudbina je bila čvrsto povezana sa sudbinom Srbije, prikaz evropskog konteksta dinastičke istorije, srpsku istoriju viđenu očima Amerikanke koja je odrasla daleko od zemlje svog porekla, a zatim je, u zrelom dobu, pasionirano proučavala, i, konačno, pred čitaocem je i priča o ličnom samootkrivanju.

„Divno je što je moja rođaka Kristina Oksenberg Karađorđević tako vešto istražila i sačinila ovu izuzetnu pripovest o našoj porodici. Napisala je ovu knjigu s ljubavlju i ponosom. Od srca joj čestitam.“ Njegovo kraljevsko visočanstvo princ Aleksandar od Srbije

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Promocija dela „Sama među ljudima“ Ivane Blečić na Sajmu knjiga, Gradski Magazin

Promocija dela „Sama među ljudima“ Ivane Blečić na Sajmu knjiga

Proteklog vikenda, na Sajmu knjiga, održana je promocija autorskog dela Ivane Blečić „Sama među ljudima“ …

Bijelo dugme, Fantastična konferencija održana u “Tri šešira”: Bijelo dugme na dočeku Nove godine u Herceg Novom!, Gradski Magazin

Fantastična konferencija održana u “Tri šešira”: Bijelo dugme na dočeku Nove godine u Herceg Novom!

U restoranu “Tri šešira” u Skadarliji održana je konferencija za medije povodom dočeka Nove godine …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin