Najnovije Vesti
viasat world, KREATIVNI TIM GRUPE VIASAT WORLD ODNEO TRI NAGRADE NA DODELI EYES AND EARS, Gradski Magazin

KREATIVNI TIM GRUPE VIASAT WORLD ODNEO TRI NAGRADE NA DODELI EYES AND EARS

Vodeća međunarodna medijska kompanija, Viasat World, dobila je tri prestižne nagrade na 20. međunarodnoj dodeli Eyes & Ears Awards (“Oči i uši”) – čime se odaje priznanje izuzetnim postignućima u dizajnu, promociji, digitalnim i ukrštenim medijskim kampanjama.


viasat world, KREATIVNI TIM GRUPE VIASAT WORLD ODNEO TRI NAGRADE NA DODELI EYES AND EARS, Gradski Magazin

Na svečanosti održanoj u Minhenu, kompaniji Viasat World dodeljena je prva nagrada u kategoriji ‘Najbolji dizajn u štampanom ili poster-reklamiranju’ za kampanju koja je podržala dokumentarnu seriju Priča o Evropi (The Story of EuropeViasat History). Kreativnom timu Priče o Evropi dodeljena je i druga nagrada, za kategoriju ‘Najbolji programski spot: kulturni i dokumentarni program’, a takođe i druga nagrada za identifikacioni prikaz kanala Epic Drama u sekciji ‘Najbolja 2D/3D animacija’.

 

Pol Evans, vođa kreativnog tima grupe Viasat World, nadgleda tim koji stoji iza pobedničkih kampanja i ovim povodom je izjavio: “Oduševljeni smo što smo osvojili tri nagrade na dodeli Eyes & Ears, koje se nadovezuju na dve prošlogodišnje nagrade. To je potvrda izvanrednog kreativnog sadržaja koji produciramo u vrlo konkurentnom okruženju. Ponosimo se time što smo neprestano jedan od najboljih timova u industriji sa istaknutim kreativnim kampanjama, koje stalno teže da podignu nivo kvaliteta. Visoka priznanja u ove tri kategorije ukazuju na posvećenost da naše brendove i sadržaje što više približimo publici.”

U saradnji sa produkcijskim partnerom “Found Studio”, kreativni tim grupe Viasat World znao je da je za pokretanje Priče o Evropi, epske serije o milenijumu ljudske istorije u Evropi, na kanalu Viasat History bio potreban privlačan, kinematografski i umno izazovan pristup. Od početnog stanovišta da je Evropa više skup ideja nego sam kontinent, tim je razvio koncept istraživanja dveju sučeljenih tema kroz različite figure iz evropske istorije, koje su spajali na jedinstven i neočekivan način koristeći “kincugi” − staru japansku umetnost restauriranja keramike. Žiri “Očiju i ušiju” je koncept studija “Found Studio” opisao kao “veoma upečatljiv, umno-izazovan i moderan”, a studio ga je oživeo u svom spotu putem neverovatne animacije kojoj je “Echoic” podario poseban dizajn zvuka.

Kratki identifikacioni prikaz kanala Epic Drama, koji je dobio drugu nagradu u kategoriji ‘Najbolja 2D/3D animacija’, takođe je zamisao domaćeg kreativnog tima grupe Viasat World uz producentsku podršku dizajnerskog i filmskog studija “Weareseventeen”. Tim je želeo da publika na novom kanalu vidi kako drama postaje epska, a identifikacioni prikazi morali su da prevaziđu čisto vizuelni prikaz kako bi se našli u srcu brenda, dok je pripovedanje bilo ključno u procesu dizajniranja. Detaljna i slikovita 3D animacija, kroz bogatu teksturu isprepletenu sa insertima nerastumačenih scena, publiku vodi na zanimljivo putovanje i omogućava gledaocima da sami prave veze i stvaraju sopstvenu priču. Snimanje nije ograničeno na jedan vremenski period – priziva opšte dramsko raspoloženje putem kompozicije, muzike i dizajna zvuka – i ide od mračnije, misaone prirode rata do napete misterije zločina i delikatne čežnje romanse.

 

 

Zasluge za kampanju Priča o Evropi

Vođa kreativnog tima: Pol Evans

Kreativni dizajn: Simon Hajnek

Producent: Lukaš Mališevič

Filmski studio: Found Studio

Dizajn zvuka Design: Echoic

 

 

Zasluge za identifikacijski prikaz Epic Drama :

Vođa kreativnog tima: Pol Evans

Kreativni dizajn: Tristan Vikam

Filmski studio: Weareseventeen

Dizajn zvuka: Echoic


 

O grupi Viasat World:

Viasat World je vodeća međunarodna medijska kompanija sa razgranatim i raznovrsnim kanalima i SVOD-portfoliom, koji pokriva dokumentarne, zabavne, dramske, filmske i sportske programe. Viasat World podrazumeva 27 plaćenih TV-kanala i usluge na zahtev na ključnim područjima, a imamo preko 172 miliona pretplatnika u više od 50 zemalja i teritorija. Naši prvoklasni i primamljivi sadržaji dostupni su na 17 jezika, i stručno raspoređeni kroz naših 18 kanalskih brendova. Izgrađeni na obimnoj zbirci čuvenih i savremenih sadržaja, naši najvažniji brendovi u industriji zabave Viasat Explore, Viasat History, Viasat Nature i Viasat Life oživljavaju istoriju, prenose nam priče iz prirode i putem inspirativnog pripovedanja pružaju nam uvek aktuelnu zabavu zasnovanu na stvarnom životu i dešavanjima; dok kanal Epic Drama odaje počast najboljim dramskim serijama širom sveta. Pored toga, naših devet istaknutih filmskih kanala, koji uključuju TV1000, TV1000 Russian Kino i ViP Premiere, čine nas provajderom broj jedan u Rusiji. Ovi kanali emituju sve, od holivudskih blokbastera do najboljih međunarodno priznatih filmova, u kojima glume neke od najvećih zvezda svih vremena. Posvećeni smo izuzetnom digitalnom kvalitetu, a cilj nam je da obezbedimo SVOD-prava za skoro sve naše sadržaje. Omogućavamo i ViP Play, striming-servis dostupan u Rusiji i Zajednici nezavisnih država (CIS), koji gledaocima omogućava pristup našem portfoliju kanala i obimnim sadržajima. TV1000 Russian Kino usluga direktno-do-korisnika poslednji je dodatak digitalnoj ponudi Viasat World-a, i omogućava pretplatnicima van Rusije pristup izuzetno velikoj zbirci  sjajnih i najnovijih ruskih filmova i televizijskih serija.


Foto: promo

Izvor:PRessSerbia

O Sinisa Kraljevic

Proveri takođe

Korona nema šta da traži na ovoj srpskoj planini!, Gradski Magazin

Korona nema šta da traži na ovoj srpskoj planini!

Kada se predano radi na promociji, a prirodnim dobrima rukovode profesionalci kao što je to …

BAGETERIJA IMA PRVI TIM, A U TIMU BRUKA ĆURKA, ALFA PILE…., Gradski Magazin

BAGETERIJA IMA PRVI TIM, A U TIMU BRUKA ĆURKA, ALFA PILE….

UKOLIKO NIKADA NISTE IMALI PRILIKU DA PROBATE ALFA PILE, SADA JE PRAVI TRENUTAK, A PORED …

Leave a Reply

Your email address will not be published.